St. Anna heet vanaf nu Anna

GELDROP – Het St. Anna Ziekenhuis grijpt haar 90 jarig bestaan aan om de katholieke toevoeging St. uit haar naam te halen. Ook de verpleeghuizen van Ananz en sportmedisch centrum TopSupport (beide onderdeel van de Anna Zorggroep) heten voortaan Anna. Het Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg en Anna TopSupport vroegen (oud)medewerkers, patiënten en cliënten bijzondere verhalen over 90 jarig Anna te delen. 

Onthulling dna-bank

De verhalen over 90 jaar Anna zijn vastgelegd in een zogenaamde ‘dna-bank’. Een bank aan de voorzijde van het Anna Ziekenhuis. Op de bank zijn plaatjes bevestigd met QR-codes. Scan je de code dan kom je uit bij bijzondere verhalen over 90 jaar Anna. De verhalen staat tevens op de websites van Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg (voorheen Ananz) en Anna TopSupport. De ‘dna-bank’ werd op de 90ste verjaardag van het Anna (8 oktober 2021) onthuld door bestuurder Thea Sijbesma. Bij de onthulling was iedereen die zijn verhaal over 90 jaar Anna deelde aanwezig.

Een zorggroep voor iedereen 

“Na 90 jaar is ‘het Anna’ bij iedereen in de regio bekend” aldus bestuurder Thea Sybesma. “Onze medewerkers, maar ook onze patiënten hebben het zelfs over ‘ons Anna’. Dat past ook goed bij de persoonlijke zorg die wij bieden. We combineren ons 90 jarig bestaan met een nieuw logo voor onze Annafamilie. Een groen Anna, een kleur die past bij de aandacht die wij hebben voor de leefstijl van onze patiënten en cliënten. Door hier blijvend aandacht aan te besteden voorkomen we zorg waar mogelijk én houden we samen met partners de zorg voor iedereen beschikbaar. Ook de komende 90 jaar!”   

Er is nog plek voor meer ‘Anna’-verhalen op de dna-bank. Wil jij een bijzonder verhaal delen? Mail: communicatie@st-anna.nl