Week van de Mantelzorg 

WEERT – Het begrip mantelzorger kennen we allemaal. Je bent het, je wordt het of je hebt er (ooit) een nodig. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient het aandacht! Daarom organiseert Punt Welzijn van 3 t/m 14 november de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert.   

In deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Zij kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door anderen die op deze manier hun waardering uiten. Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een mantelzorgbrunch in Ospel en een mantelzorgconcert. Of wat dacht je van een bezoek aan de film ‘Envole-moi’ bij de Gotcha of de voorstelling ‘Hou me los’ in het Munttheater. Deze voorstelling is een mix van theater, zang en muziek en is gemaakt voor mensen die zorgen voor iemand met psychische klachten. 

Attentie in Weert 

Al jaren verrast Punt Welzijn rondom 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Mantelzorgers, die door zichzelf of iemand in hun omgeving zijn aangemeld, worden aan huis verrast door een vrijwillige bezorger. Aanmelden kan t/m 31 oktober. 

Dit is nog niet alles! Ook dit jaar is er een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €12,50. Deze kan ingeleverd worden bij 7 Weerter ondernemers die de attentie speciaal voor mantelzorgers aanbieden. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een lekkere vlaai, een mooi plantje of met je auto door de wasstraat. Aanmelden voor deze cadeaubon kan t/m 24 oktober. 

Attentie in Nederweert 

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Aanmelden voor deze attentie kan t/m 31 oktober. 

Ook in Nederweert ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft reeds plaatsgevonden in juli. Als je nog niet bij ons ingeschreven bent dan kun je een mail sturen o.v.v. naam en telefoonnummer naar mantelzorg@puntwelzijn.nl en ontvang je alsnog de cadeaubon. 

Jonge mantelzorgers 

Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broer of zus met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes dezelfde actie, namelijk een toffe goodiebag met leuke spullen. Ken jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan.  

Aanmelden of meer informatie over het programma? Zie www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg