Lezing over homo sapiens

HAMONT-ACHEL – De Cultuurkring Hamont-Achel heeft voor 28 oktober een lezing georganiseerd. De lezing begint om 14 uur en heeft als titel ‘Homo sapiens, oud of out?’.  

De bijeenkomst is in Cinema Walburg een de Kerkstraat 28 te Hamont. De bedraagt €9.

Gastspreker Isidoor Mathijs heeft het over het ouder worden van de individuele mens en de evolutie van de mensheid. Hierin zitten 3 onderdelen: Onze oorsprong; Met hoeveel? En de levensverwachting. De lezing gaat uit van de volgende vragen: De mens wordt ouder, hoe komt dat? Vanaf welke leeftijd wordt de mens als oud beschouwd en is hij out voor de maatschappij? We zijn steeds met meer mensen, hoe komt dat? De evolutie van de wetenschap is een verklaring voor deze veranderingen, maar brengt ook problemen met zich mee. Vooral de ingreep in de genetica doet ons vragen stellen over de evolutie van de homo sapiens. Is er een nieuw tijdperk in de evolutie van de mens aangebroken en is het out voor de homo sapiens? Mathijs heeft een Master in Geografie en was leraar geografie in de middelbare school van campus Salvator Hamont van 1975 tot 1996. Daarna was hij directeur van de school van 1996 tot 2016. Ook is hij bestuurder van de Salvatoriaanse Hulpactie. Vanuit die functies is hij sociaal betrokken en heeft hij interesse in onder meer de problematiek van de wereldbevolking en voedselvoorziening. De lezing “Oud of out” kadert in die betrokkenheid.