Doelpuntrijk weekend voor damesteams FC Cranendonck

CRANENDONCK – Afgelopen zondag zijn beide damesteams van FC Cranendonck in actie gekomen op het eigen Sportpark De Braken. Het zevental speelde eerst tegen Tivoli wat een flinke opdracht beloofde te worden gezien deze ploeg al jarenlang bovenin meedraait. Tivoli kwam op voorsprong, maar FCC kon al vrij snel via Marion gelijkmaken. Toch zorgden de gevaarlijke aanvallers van de uitclub nog voor twee doelpunten wat een 1-3 ruststand betekende. FCC gaf niet op en bracht vlak na de rust direct de spanning terug door een doelpunt van Helma. Dit gaf nieuwe energie en hard werken leverde dan ook de gelijkmaker op, opnieuw door een goede individuele actie van Helma. Maar ook Tivoli rechtte de rug en kwam binnen no-time weer op voorsprong. De wilskracht van FC Cranendonck was echter nog niet gebroken en met de punt van de teen zorgde Helma dat de punten werden gedeeld en er een 4-4 eindstand op het bord kwam te staan.

Dames 1

Hierna was het aan het elftal om de punten thuis te houden tegen Nieuw Woensel. Na een iets rommelig begin herpakte de thuisploeg zich en al binnen enkele minuten kon de voorsprong ingezet worden door Robin. Zij kreeg een mooie steekbal en kon direct doorlopen op de keepster. Een veelbelovend begin, maar toch werd er de eerste helft niet meer gescoord ondanks de vele goede kansen en voorzetten die er kwamen. Na rust was het zaak om de score verder uit te breiden om niet voor verrassingen te komen staan. Hier werd goed naar geluisterd, want binnen vijf minuten stond het 3-0. Anniek gaf eerst een goede pas op Robin, zij haalt uit op doel en maakte haar tweede doelpunt van de wedstrijd. De 3-0 kwam van de schoen van Simone, na de rebound op een schot van Maud. Ook Simone kon nogmaals scoren met een schot op doel vanaf links. De 5-0 werd erin gekopt door Joke na een corner van Anniek. Als laatste was er nog een goede combinatie van Joke en Celine over rechts, waarna Simone binnen kon tikken. Keepster Rian hield voor de derde keer op rij de 0. Volgende week wordt er door het zevental niet gespeeld. Het elftal speelt een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Geldrop om 11 uur.