Ledub dames 1 brengt 3 punten mee uit Bergambacht 

BUDEL – Nadat de dames 1 van Ledûb Volleybal een lange autorit naar Bergambacht erop hadden zitten klonk om 19.30 uur eindelijk het eerste fluitsignaal. De opdrachten van deze wedstrijd waren duidelijk we moeten ons eigen spel spelen en dat niet laten beïnvloeden door onze tegenstander en het belangrijkste zoals onze coach Dennis altijd zegt álles geven!

Door Lina Berndsen

Zo begonnen we aan onze eerste set. Het enthousiasme zat er vanaf punt 1 al goed in. Er werd hard gewerkt aan onze kant. Tot een stand van 6-6 liep het gelijk op. Onze service-druk was goed en de setjes werden goed afgemaakt! We bouwden een voorsprong op van 8-16. Dat ging lekker. Zoals onze coachen al zeiden deze set gaat makkelijk, maar houd jullie koppies erbij en we blijven non-stop scherp. Onze voorsprong liep uit en zo wonnen we deze set met 25-19.

Set 2 begon met de woorden “dames het zou zonden zijn als we hier niet alle punten mee naar huis nemen die er te halen vallen”. Die opdracht was duidelijk en we begonnen weer met vol enthousiasme aan deze set. De dames van ledub kwamen al snel op een voorsprong van 5-11. Met mooie snelle ballen op de midden en power aan de buitenkant waren we niet te stoppen! De scherpte en werklust deze set was erg hoog en zo wonnen we deze set met 17-25.

Daar was die dan set 3. Nog 1 keer alles geven om straks met een mooie 3-0 naar huis te gaan. We liepen gelijk uit naar een mooie stand van 5-0. Even had Ledub een klein dipje en lieten we Thor dichtbij komen tot 18-20 maar door weer de juiste service druk te zetten werd ook deze set naar Budelse kant getrokken met 25-19. 

Een mooie stabiele wedstrijd die ons 3 verdiende punten opleverde! Komende week weer lekker trainen en verder groeien. As zaterdag hebben we bekertoernooi in Dordrecht. Op 30 oktober straat de volgende competitiewedstrijd tegen ICT groep AVV Keistad D1 op het programma in Budel om 19.00 uur in de Zuiderpoort. We zien jullie graag om ons aan te moedigen!

Foto Jos Meusen