Maarheeze wint op karakter van DES Swalmen

MAARHEEZE – Op voorhand wist men bij vv Maarheeze dat het misschien wel eens een zware middag kon worden in het verre Limburg en niets bleek minder waar. 

vv Maarheeze begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde in een snelle voorsprong door Ralf van Beek na een goede actie aan de rechterkant van Sammy Dirkx. Het was daarna eenrichtingsverkeer, maar het was opletten op de counter van Swalmen die met man en macht probeerden tegen te houden. De eerste beste lange bal kwam toevallig bij de spits terecht en die ging naar de 16-meter van Maarheeze. Hij ging gretig liggen en de scheidsrechter besloot de thuisploeg een penalty te geven. De penalty benut: 1-1. 

In de 35e minuut kwam de bal na een goede corner van Sammy Dirkx op het hoofd van Remy Verhoeven die de bal keurig in de hoek kopte 1-2. Dat was ook de ruststand.

Ook na rust was het Maarheeze dat dicteerde. In de 50e minuut leek Maarheeze op rozen te zitten. Een afstandsschot van Ralf van Beek werd door Remy Verhoeven verlengd: 1-3. Het was wachten op meerdere doelpunten, maar de keeper van de tegenstander was een ‘sta-in-de-weg’ of de afronding of eindpass was niet goed.

In de 60e minuut kwam de thuisploeg terug tot 2-3. Swalmen scoorde uit een counter. Maarheeze liet de moed niet zakken en probeerde door goed positiespel te spelen kansen te creëren. In de 70e minuut kwam een lange bal van Swalmen bij de spits terecht. Deze liep overduidelijk achteruit, maar tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter een vrije trap. En deze vrije trap werd benut: 3-3. Na deze tegenvaller moest Maarheeze weer van voorafaan beginnen met nog 15 minuten op de klok. In de 80e minuut was er een goede actie van Sammy Dirkx op links die na een goede dribbel de bal bezorgde bij Joey van Hoof. Hij bleef in het drukke strafschopgebied koelbloedig en zorgde voor de 3-4 voorsprong. Zo gingen de dikverdiende drie punten mee naar Maarheeze. Volgende week speelt het vaandelteam een thuiswedstrijd tegen SV Heythuysen dat  afgelopen weekend met 1-4 won van Bieslo. Aanvang 14.00 uur op sportpark de Romrijten. Supporters tot dan!

vv Maarheeze nam het afgelopen donderdag op tegen sv Budel in de bekercompetitie. Maarheeze won de derby met 1-0 dankzij een doelpunt van Mayco Verrijdt en bekert nu verder. Op de foto gemaakt door Hennie Roosen wordt deze mooie overwinning gevierd!