Ocobar speelt “Holland-Amerika Lijn” in De Smeltkroes

MAARHEEZE – Naast het vervoeren van landverhuizers naar de USA, zorgde de Holland-Amerika Lijn er ook voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de States bereikten. Andersom brachten de schepen blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland. De Rotterdamse band Ocobar pakt in De Smeltkroes op vrijdag 29 oktober de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweeg heeft gebracht. All aboard!

De Rotterdamse band Ocobar bestaat uit Cok van Vuuren (gitaren) en de broers Rob Wijtman (drums en percussie) en Bart Wijtman (bas en piano). De formatie was eerder de huisband van het legendarische sportprogramma Holland Sport. De band reisde samen met Wilfried de Jong langs de theaters met de voorstellingen “Man & Fiets” en “Non Stop New York”. Daarnaast was Ocobar in een aantal voorstellingen van Freek de Jonge, Nico Dijkshoorn en Ricky Koole met Leo Blokhuis te zien. Maar ook met eigen muzikale programma’s zijn de heren al enkele jaren bijzonder succesvol, met een voorliefde voor markante momenten en stromingen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

In “Holland-Amerika Lijn” staat Ocobar stil bij de invloed die de Verenigde Staten de afgelopen decennia op het muziekaanbod in Nederland heeft gehad, maar zéker ook andersom. En daarbij komen een paar interessante vragen naar boven. Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring bijvoorbeeld met elkaar gemeen? Waarom gingen Willem Duyn en Sjoukje van ’t Spijker niet naar Amerika, toen ze daar waren doorgebroken als Mouth & MacNeal? En waarom kon de manager van Elvis Presley niet terug naar zijn woonplaats Breda? In deze voorstelling geeft Ocobar ons antwoord op deze vragen en spelen ze songs van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams.

De voorstelling is op vrijdag (!) 29 oktober 2021  en start om 20:30 u. Entreekaarten kosten € 18,00 en zijn 24/7 online verkrijgbaar via de site van AK de Smeltkroes (www.akdesmeltkroes.nl). Voorafgaand aan de voorstelling is het ook mogelijk om kaarten aan de kassa van De Smeltkroes te kopen. In verband met de recente versoepelingen van de corona-maatregelen kan bovendien de volledige zaalcapaciteit van De Smeltkroes weer benut gaan worden. Voorwaarde is wel, dat bezoekers of volledig gevaccineerd zijn, of uit een recente test blijkt dat ze niet besmet zijn, of dat ze genezen zijn van COVID-19. Bij de entree in De Smeltkroes zal daarom een toegangscontrole plaatsvinden. Vergeet je dus niet om je test-, herstel- of vaccinatiebewijs (de QR-code op je telefoon of een ander bewijs) mee te nemen, zodat AK de Smeltkroes er samen met jou een gezellige én veilige theateravond van kan maken.