OverKop-huis Pelt opent met knallende optredens

PELT –  Sinds vrijdag 15 oktober staan de deuren van OverKop-huis Pelt open. De plek zal een gezellige en veilige thuishaven zijn voor alle jongeren van 12 tot 25 jaar. De vestiging in Pelt is een van de 25 nieuwe toevoegingen uit de tweede golf van OverKop-huizen in Brussel en Vlaanderen. Om het pand met een knal te openen traden er verschillende lokale artiesten live op. Ook minister van welzijn en volksgezondheid Wouter Beke was ter plekke.

Na een toespraak van burgemeester Frank Smeets en minister Beke kon de ‘kickoff party’ van start gaan. Het OverKop-huis werd ingewijd door vier artiesten. Zo konden de jonge bezoekers genieten van lokale rappers als ‘GRACI’ en ‘Rian Snoeks’, gekend van ‘De Warmste Week’ als één van de jongerenambassadeurs. Beiden brachten ze muziek uit met de boodschap naar jongeren die actueler dan ooit is: wees gewoon jezelf. Ook waren er live optredens van Genkse singer-songwriter Yass en Peltse dj Tony De Ruyter.

Een half jaar na de aankondiging staat het Pelste OverKop-huis helemaal klaar. De werkgroep heeft de laatste weken hard gewerkt. Deze groep bestaat uit een 10-tal jongere vrijwilligers, begeleid door jongerenorganisatie Arktos, het JAC en gemeente Pelt. “Hier hebben we al een hele tijd op gewacht” klonk het in hun team.

Het huis zal vanaf nu elke week openen op woensdag van 12.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur. Binnen kan je als jongere rustig samenkomen, iets drinken, jezelf ontspannen en een babbel slaan. Wie nood heeft aan een serieus gesprek of meer steun, kan beroep doen op professionele therapeutische hulp. En hier wordt in het OverKop-huis geen label op geplakt. Het belangrijkste aan het huis is dat jongeren zich er kunnen amuseren. Het interieur is ingericht met onder andere: een toog, zithoekjes, een praatlokaal, een snooker- en voetbaltafel en een dartbord. Vlak naast de ingang vind je ook een knappe graffitimuur.