Repair Café in Overpelt

OVERPELT – Op zaterdag  23 oktober van 13 tot 18 uur vindt in ‘t Pelterke aan de Jeugdlaan 4 in Pelt een repaircafé plaats.                                                                                                

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Op zaterdag 23 oktober zal wederom alles draaien rond repareren. Bezoekers van het Repair Café krijgen de mogelijkheid om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert krijgt in het Repair Café een tweede leven. Fietsen, elektrische apparaten, naaimachines,… en natuurlijk kledij wordt indien mogelijk door vrijwilligers ter plaatse en samen met u hersteld. 

Waarom? Repareren is fijn en goed voor…

·   … het milieu. Ons huidig consumptiepatroon vraagt heel wat van onze planeet. Grondstoffen raken uitgeput. Hoog tijd om onze spullen van een langer leven te voorzien. Repair Café verkleint de afvalberg en vermindert de CO2-uitstoot.

· … de portemonnee. Door te herstellen vermijd je de aankoop van nieuwe spullen.

·  … iedereen! Samen repareren is samen dingen doen. Kennis doorgeven en je talenten aanspreken, gezellig bijpraten maar ook nieuwe mensen uit de buurt leren kennen.

Kom dus ons Repair Café bezoeken en breng te herstellen spullen mee. Voor meer informatie: Rony Janssen, janssenrony@hotmail.com of bel 0032 485 984 447

Ben jij ook gebeten door de herstelmicrobe? Kan jij ook kleine elektrische apparaten, kledij, speelgoed of nog andere voorwerpen herstellen en heb je zin om onze ploeg reparateurs te versterken? Dan zijn wij op zoek naar jou. Mail naar janssenrony@hotmail.com of laat iets weten op 0032 485 984 447 en help zo mee de afvalberg te verkleinen. Je bent van harte welkom!

Workshop kleding herstellen 

Op 23 oktober willen we tijdens het Repair café ook iedereen op weg helpen om eigen kledij te herstellen. Zou je graag een lievelingsbroek, jas of kleedje herstellen maar je weet niet hoe? Dan willen we graag samen met jou aan de slag om het weer als nieuw te maken.

Als je al overweg kan met een naaimachine breng je dit natuurlijk best mee.  Brigitte zal je begeleiden om samen de eerste stappen te zetten bij het herstellen van je kledij.