Winst voor Dames 1 Sporting Pelt

PELT – Dames 1 van Handbal Sporting Pelt speelde zaterdagavond tegen en in Brasschaat. Brasschaat is een nieuwe ploeg in de reeks, maar geen totaal onbekende, want bij hen speelden enkele speelsters uit de jeugdjaren van Sporting Pelt.

Brasschaat kwam tot een 3-0 voorsprong, maar Pelt panikeerde niet. Er werd voor elkaar gewerkt in verdediging en even later stond het alweer 4-4. Vanaf toen vocht de D1 voor een voorsprong, maar de tegenpartij kon lang aanklampen. Sporting kon gaan rusten met 9-11 voorsprong. De openingstreffer van de tweede helft is er eentje om in te kaderen: De tegenaanvalpas van Gitte werd omgezet in een vliegertje van Edita op linkerhoek, die de bal met spin achter de keepster kon plaatsen. De toon was gezet. Sporting bleef gefocust in verdediging, en ook in aanval lieten we nog mooie dingen zien. De vermoeidheid sloeg toe bij de Brasschaatse dames. De kloof van 2 punten werd uiteindelijk een kloof van 13 punten. Eindstand: 19-32.