BBC Pelt verliest topper tegen Zolder

PELT – Het eerste herenteam van BBC Pelt verloor zaterdag voor het eerst dit seizoen. Tegen de gedoodverfde titelkandidaat Zolder D dolf Pelt nipt het onderspit.

Lange tijd had de thuisploeg veel moeite met het lengteoverwicht van de bezoekers uit Zolder, die in het derde kwart een voorsprong van 12 punten namen. Maar de topper in derde provinciale A was allerminst beslist en kreeg een zinderde finale. In de het laatste kwart werd de verdediging door Pelt flink aangescherpt en slonk de voorsprong van de ervaren Zoldernaren in rap tempo. Op een paar minuten voor het einde stond er een 68-67 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Maar met 4 rake vrije worpen op een rij ging Zolder alsnog met de overwinning huiswaarts.

Pelt Heren Z verloor eerder op de avond van Zolder E. Beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar een tussensprint van de bezoekers in het laatste bedrijf deed de thuisploeg de das om. Eindstand: 65-74.

Zaterdag wacht de dubbele ontmoeting met Optima Tessenderlo. BBC Pelt Z speelt om 18.15 uur op verplaatsing. Daarna is het om 20.30 uur de beurt aan Pelt A.