Een succesvolle comeback voor Repair Café Pelt

PELT- Zaterdag 23 oktober organiseerde Repair Café Pelt terug hun eerste herstelcafé sinds mei 2019. In de zaal van ’t Pelterke konden buurtbewoners tussen 13 en 18 uur terecht om hun spullen te laten repareren die nog niet klaar waren voor de vuilnisbak. 

“Na een periode van afwezigheid is het organiseren van een nieuwe editie altijd spannend. Maar gelukkig konden we spreken van een succesvolle terugkomst,” zegt de werkgroep. Het was gezellig druk in het café, geen overrompeling. Bezoekers moesten niet lang wachten op een hersteller en er was telkens een tafeltje vrij om je koffie en/of stukje cake op te eten.

Ongeveer 50 unieke spullen werden binnengebracht. Voor klein elektro, werd bij 66% van de gevallen nieuw leven ingeblazen, bij 9% advies gegeven en bij 25% bleek het helaas niet meer te herstellen. Bij kleding en fietsen werd maar liefst 100% van de binnengebrachte spullen succesvol gerepareerd. Een 13-tal vrijwilligers was aanwezig, waarvan 10 reparateurs. Ook de Zadenbib Noord-Limburg had een standje in het duurzaamste café van Pelt.

De werkgroep, begeleid door gemeente Pelt is blij dat het Repair Café-idee de coronaperiode lijkt te overleven. De mensen uit de buurt lijken gelukkig nog steeds bezig te zijn met duurzaamheid. De volgende editie van Repair Café Pelt wordt dan ook al verwacht eind januari 2022.