Jaarlijkse Sint-Hubertusviering in Lille 

ST.-HUIBR. LILLE – Het is een jaarlijkse traditie, de Sint-Hubertusviering in Sint-Huibrechts Lille. Op de laatste zondag van oktober, dit jaar op 31 oktober, wordt er op het dorpsplein een openluchtviering gehouden ter ere van Sint-Hubertus, de patroonheilige van de jagers. Om 9.00 uur gaat de eucharistieviering van start. Tijdens deze viering wordt Sint-Hubertusbrood gewijd, dat nadien uitgedeeld wordt aan de aanwezigen. Tijdens de viering worden de ruiters, koetsiers en paarden gezegend. De honden en de andere huisdieren volgen na de viering.  Ook is er een gezellige Teutenmarkt, waar tal van lokale producten aangeboden worden en kan er vanaf 10.00 uur ook deelgenomen worden aan een aangename, uitgestippelde Sint-Hubertuswandeling. Inschrijven voor de wandeling kan tot 15.00 uur in de parochiezaal. Tijdens de Sint-Hubertusviering dienen de coronamaatregelen gevolgd te worden. Dit alles gaat door op en rond het Dorpsplein van Sint-Huibrechts Lille.