Ledub Dames 1 on fire! 

BUDEL – Afgelopen zaterdag was het even tijd voor iets anders, we deden namelijk mee aan de tweede ronde van de nationale beker! En voor de oplettende lezer, Ledub Dames 1 was vrijgesteld van de eerste ronde, dus dit waren ook meteen de eerste bekerwedstrijden van dit seizoen. En wat voor begin, met negen sets in de benen (en misschien wat overwinningdrankjes) zijn we stiekem nog een beetje aan het bijkomen ;).

Door Anne Janssen

Eigenlijk was het programma als volgt; 13 uur tegen ODI Dames 1, 15 uur tegen US Dames 1 en om 17 uur tegen Next Volley Dordrecht Dames 1. Volle bak dus! Echter kregen we op vrijdagmiddag te horen dat ODI zich had teruggetrokken. Aan de ene kant heel fijn (dat betekende langer uitslapen voor sommige speelsters), maar aan de andere kant zou het wel een dag zijn waar iedereen veel aan het spelen zou komen. Met een wedstrijdje minder, moest dit opnieuw verdeeld worden, tijd dus voor Dennis en Jan om snel opnieuw na te denken over een geweldig strijdplan!

Tijd voor vertrek, op weg naar Dordrecht! Altijd fijn als je voor je eigen wedstrijd nog even volleybal kan kijken, zeker als dit je tegenstanders zijn. En als je je afvraagt hoe zo’n voorbereiding er aan toe gaat? Allereerst wordt er een muziekje aan gezet, komen de worteltjes, de stroopwafels, de tomaatjes, de wafels, de broodjes, de pasta’s en energiedrankjes uit de tas. Er worden haren gevlochten, onze spelverdeler Nikki wordt nog even ingezet als fysio, er worden massages uitgedeeld, allerlei lichaamsdelen worden getapet, maar dan zijn we er ook helemaal klaar voor! Het was een spannende wedstrijd tussen US Dames 1 en Next Volleybal Dames 1, die uiteindelijk met 3-1 naar US ging. Een ding was duidelijk, we moeten aan de bak vandaag!

Tijd voor wedstrijd numero uno. Nikki, Lina, Luna, Julia, Lynn, Anne en Shanou stormen vol enthousiasme het veld op om de strijd aan te gaan tegen US Dames 1. De eerste set ging lange tijd gelijk op, ons spel was niet slecht, maar ook zeker nog niet overtuigend. Mooie aanvalletjes werden afgewisseld met net wat te veel persoonlijke fouten. Ook de serve druk was nog niet Ledub Dames 1 waardig en dan zie je dat je op het einde net wat te kort komt. Met 25-23 ging deze set helaas naar Amsterdam.

De volgende 3 sets zagen er gelukkig heel anders uit, met zoveel gespeelde sets kun je ze nog amper uit elkaar houden, dus we vatten ze gewoon even samen. De overtuiging was volledig terug, onze serve kanonnen Julia en Lina gingen weer los, onder leiding van Shanou werden alle ballen van de vloer gehaald en ook aan het net waren we veel feller. De blokjes werden gepakt, niet alleen door onze middenaanvalsters, maar zelfs Nikki haalde haar kill blocks te voorschijn. En grote complimenten ook naar Luna, met heel veel energie speelden ze een geweldige partij! En hoewel de scheidsrechters alles rondom het veld belangrijker vonden (positie van de wisselspelers, het handdoekje terugbrengen of teruggooien en de gesprekken tussen beide coaches) dan het volleybal spel zelf, bleven we scherp tot het einde! Met 25-17, 25-19 en 25-14 gingen er 3 sets op rij overtuigend naar de dames van Ledub en daarmee was de winst tegen de koploper in de topdivisie een feit!

Tijd voor wedstrijd numero dos. Dit keer mochten Maren, Maud, Luna, Lina, Laura, Sanne en Daielle het veld betreden. Met de wetenschap dat Next Volley Dordrecht het US heel lastig had gemaakt en met al vier sets in de benen, wisten we dat dit een pittige wedstrijd ging worden. Met de serve van Maren werd de eerste set sterk gestart en konden we meteen een voorsprong opbouwen. Maar met het verdedigende werk van Dordrecht was het lastig om deze voorsprong vast te houden en ging het tot het einde van de set erg gelijk op. Het geluk was aan onze zijde en met 27-25 werd deze set binnengehaald.

Helaas haalden de dames van Dordrecht hier veel kracht uit en stormden ze door in set 2, de coaches wisselden er op los, maar ook de wisselspelers konden het niet waarmaken. Waar wij normaal alle ballen van de vloer halen, werd dat nu gedaan door de tegenstander en dat leverde hen ook meteen een overtuigende set winst op (25-16). Dit was natuurlijk niet de bedoeling, er was nog een set nodig voor zekerheid op de volgende ronde, dus met felle maar duidelijke woorden van Dennis werd er gestart aan set 3. Het ging moeizaam, maar we bleven scherp en met een aantal mooie balletjes achter de drie van Luna, haalde we de derde set en de winst van vandaag binnen!

Nu nog de winst van deze wedstrijd, en hoewel we de vierde set nog even lieten gaan, hebben we in set 5 wel weer even laten zien wie Ledub Dames 1 is. En hoewel Maren al stiekem wat puntjes had meegepakt in de topdivisie, stond ze nu voor het eerst in de basis. En hoe! Als vijftienjarige wist ze zowel haar middenaanvallers als haar buitenaanvallers te vinden en onderleiding van haar werd dan ook de vijfde set overtuigend binnengesleept (15-7) en daarmee was de tweede winst een feit!

Wat hebben we veel gezongen, veel punten gevierd, onder leiding van Lynn nieuwe liedjes en dansjes verzonnen en vooral genoten, en dat met een geweldig resultaat, we hebben de achtste finale bereikt van de Nationale beker, die zal plaatsvinden op 4 december. Het programma is nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte, zodra wij meer weten!

En nog even complimenten naar de topscorer van de dag, want met twee gele kaarten op een dag gaat deze waardevolle prijs naar Dennis, gefeliciteerd coach! Volgende keer niet weer deze trofee van ons afpakken graag.

Nu is het weer tijd om ons voor te bereiden op de volgende competitiewedstrijd, komende zaterdag spelen wij om 19.00 in het mooie Budel tegen Keistad Dames 1. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in, we hopen jullie ook? Tot dan!

Foto Jos Meusen