Rood-Wit’67/Plus geeft in 2e helft wedstrijd uit handen

BUDEL-DORPLEIN – Rood-Wit’67/Plus is haar ongeslagen status kwijt. Tegen SVSH (2e op de ranglijst) werd het doelpuntrijke duel met maar liefst 6–3 verloren. Het was een wedstrijd met een hoog tempo. Het was ook de wedstrijd waarin de Roodwitters met twee goals verschil op voorsprong kwamen. Een ongekende luxe aangezien ze dit seizoen al drie keer 

op een achterstand van twee goals hebben gestaan. 

Rood-Wit’67/Plus was vooral vóór rust de betere ploeg. Het was al na 4 minuten 1–0 door Harm Derks die de bal uit een corner in de verre hoek schoot. Maar na 5 minuten was het weer gelijk. Een buitenspelgoal was de aanleiding. Erwin Toonders maakte gebruik van deze misser van de scheidsrechter 1–1. De Roodwitters waren niet aangeslagen want 10 minuten hierna was het Steef Damen die na een voorzet op maat van Jelle v.d. Kruijs de 2–1 aantekende. Weer 5 minuten hierna hadden Steef Damen en Harm Derks beter verdiend. Hun inzetten gingen allebei net over, zoals ook die van Nick Lucassen die in de 34e minuut net naast schoot. Toch kwam Rood-Wit’67/Plus 5 minuten voor rust op 3–1 door een kopbal van Jordi v. Leeuwen na een sublieme voorzet van Tom Ras. Vlak voor rust kwam SVSH heel gelukkig aan de aansluitingstreffer. Een eigen goal was hiervan de oorzaak. Ruststand 3 – 2.

De Roodwitters waren hierdoor aangeslagen, het hoge tempo was er na rust niet meer. SVSH bleef wel doorgaan in het hoge tempo. Ook de beide spitsen van SVSH kregen steeds meer ruimte. In de 53e minuut werd de snelle spits van SVSH Stefan Maas gelanceerd. Hij speelde de bal naar Erwin Toonders die beheerst scoorde 3–3. In de 59e minuut gaf Stefan Maas een assist aan de vrijstaande Erwin Toonders (hattrick) die de 3–4 kon intikken. De ingevallen Bram van Mierlo scoorde met zijn eerste balcontact 3–5. In de 75e minuut had dezelfde Bram een assist op Stefan Maas die de eindstand op 3–6 bepaalde. In het laatste kwartier waren de Roodwitters niet meer bij machte om de stand een draaglijker aanzien te geven. Dank aan Cranendonck Verhuur BV uit Budel voor het sponsoren van de wedstrijdbal. Zondag 31 oktober staat de wedstrijd Sterksel 1 tegen Rood-Wit’67/Plus 1 op het programma. De wedstrijd begint 14.30 uur.