TIO-site wordt groene woonsite ‘Wado’ 

PELT – De site in de Dorpsstraat in Overpelt, waar voorheen het Technisch Instituut Sint-Jozef (TIO) was gevestigd, wordt herontwikkeld. Projectontwikkelaar Custombuild mag de aanbesteding doen en voor de realisatie van deze nieuwe woonsite doe ze eveneens beroep op de Peltenaren. Op maandag 25 en dinsdag 26 oktober werden de lokale ondernemers, handelaars en buurtbewoners uitgenodigd tijdes neen infosessie. Hier werd meer bekend gemaakt over de plannen en was er ruimte om vragen te stellen. 

De nieuwe woonsite heeft de naam ‘Wado’ gekregen. Doel is om van dit woonproject een bruisende, groene buurt te maken in het hartje van Pelt. Het verleden, de toekomst en de omgeving worden opgenomen in het project. Het oudste gebouw van de school, dat al dateert uit 1922, wordt één van de belangrijkste ankerpunten in Wado. De speelplaats wordt ongebouwd tot een collectief plein met horeca en andere diensten. Daarnaast zal de volledige site plaats maken voor een wondermooi park waarbij de verharde speelplaatsen omgevormd zullen worden tot groenzones en idyllische waterpartijen. Water zal trouwens centraal staan in dit nieuwe woonproject. Verder wordt er een mix van woningtypes gerealiseerd met aandacht voor toegankelijk wonen,  voor alle leeftijden. Volgend jaar kan TIO verhuizen naar de nieuwe locatie op Haspershoven. De eerste fase van de herontwikkeling zal pas in januari 2023 aanvangen. Meer info is te vinden op www.woneninwado.be