Van Grunsven Ontwikkeling laat het plan voor een supermarkt op de locatie Nieuwstraat 95 in Budel niet los.

BUDEL – Tig rechtszaken verder, geeft Van Grunsven Ontwikkeling nog steeds niet op. De ontwikkelaar uit Erp heeft afgelopen week, na jaren juridisch getouwtrek, een schadeclaim van 5 miljoen euro bij de gemeente Cranendonck neergelegd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

In 2017 werd de locatie door Van Grunsven gekocht. Er ligt een plan klaar voor een supermarkt met en oppervlakte van 2.100 vierkante meter, 140 parkeerplaatsen en 1 woning. Maar de gemeente Cranendonck blijft dwarsliggen. Onlangs opperde wethouders Frans Kuppens een tegenvoorstel aan om op de locatie woningbouw toe te staan. Maar daar geeft Van Grunsven Ontwikkeling geen gehoor aan. “We hebben het gelijk aan onze kant. De gemeente heeft de vergunning onterecht geweigerd. We laten dit niet los en gaan er met gestrekt been in”, vertelt directeur Marcel Hoogendorp.

Op 27 juli 2017 heeft Van Grunsven Ontwikkeling het perceel gekocht, toen er nog een supermarkt mocht worden gebouwd. “Dus voor de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit”, benadrukt advocaat Huub van der Westen. “Daar hebben we het college en de raad afgelopen dinsdag wederom op gewezen.” De schadeclaim van 5 miljoen euro is gebaseerd op de gederfde projectwinst en de gemiste entreefee van de supermarktpartij waarmee al eerder een overeenkomst is getekend. Volgens de advocaat van Van Grunsven Ontwikkeling is het voor de gemeente Cranendonck nog niet te laat. De gemeente moet namelijk na de uitspraak van de Raad van State eerder deze maand, nog beoordelen of de omgevingsvergunning alsnog kan worden verleend. Van der Westen vindt dat het college de vergunning niet kan weigeren omdat uit de uitspraak van de Raad van State blijkt dat de gemeente de vergunning al in 2018 had moeten verlenen en omdat in strijd met een uitspraak van de rechtbank niet binnen de gestelde termijn van 8 weken een nieuw besluit is genomen. Daarnaast is Van Grunsven Ontwikkeling ook helder over de bezwaren die het heeft ingediend met betrekking tot de ontwikkeling van de nieuwe Jumbo-supermarkt in Budel: “Die bezwaren blijven vooralsnog gelden.”