Weert rolt rode loper uit tijdens koopzondag

WEERT – De laatste zondag van oktober heet de Weerter binnenstad bezoekers op een ludieke manier van harte welkom. In stijl van ‘de klant is koning’ wordt de rode loper uitgerold en is er koninklijk entertainment voorzien.

Na en stil jaar heten ondernemers in de Weerter binnenstad je weer van harte welkom! Om het galante kenmerk ‘klant is koning’ kracht bij te zetten leggen ondernemers een rode loper uit en wordt winkelend publiek op koopzondag 31 oktober getrakteerd op een adellijk ontvangst. Met de rode lopers voor alle deuren verwacht initiatiefnemer Centrummanagement Weert de koopzondag extra feestelijk aan te kleden. Op straat worden gasten verrast door Noblesse Oblige, een bijzondere straattheateract waarbij lakeien bezoekers trakteren op een koninklijke behandeling. Ook maken zij kans de deftige Marie en Antoinette op stelten tegen het lijf te lopen. De dames zorgen met een grote knipoog gegarandeerd voor een weelderig ontvangst.

 De karakteristieke binnenstad biedt alle ruimte om te genieten sfeervol winkelen en genieten bij lokale horeca. Genieten van een smakelijke lunch of zondagse borrel valt perfect te combineren met een bezoek aan de koopzondag.

Winkels zijn zoals elke laatste zondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag is parkeren gratis in het centrum, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over de Weerter binnenstad met een overzicht van het volledige winkelaanbod is te vinden op www.cmweert.nl.

Op de dag voor de koopzondag, zaterdag 30 oktober, staat de laatste act in het kader van Oktober Muziekmaand op de planning. De finale van de muziekmaand is voor fanfare De Rustende Moeders. Het is met drie muzikanten de kleinste fanfare ter wereld, maar met de decibels van een groot korps. Het extravagante Belgische gezelschap zorgt er in ieder geval zeker voor dat het feest is in de Weerter binnenstad.

Foto Noblesse Oblige