Badmintonlessen basisscholen groot succes 

MAARHEEZE – Badminton Club Maarheeze maakt jaarlijks van de gelegenheid gebruik om tijdens reguliere gymlessen op basisscholen de jeugd kennis te laten maken met de badmintonsport. Naast het feit dat leerlingen van basisscholen via Sjors Sportief die mogelijkheid al hebben, wordt door enkele leden van BC Maarheeze een gymles begeleid waarbij iedereen de beginselen van de badmintonsport leert. 

Hoe hou je het racket vast en wat is onderhands en bovenhands slaan? Na een introductie met het hooghouden van een shuttle, spelen de kinderen tegen elkaar, waarbij de BCM-leden wat aanwijzingen en tips gaven of meespeelden. Natuurlijk werden juffen en meesters ook door de leerlingen uitgedaagd de baan op te gaan, en met succes. Zowel bij de OBS Cranendonck als bij De Stapsteen zijn deze lessen verzorgd. Badmintonclub Maarheeze is verrast door het enthousiasme van de kinderen. Inmiddels heeft een flink aantal kinderen ook de clubavond op vrijdagavond bezocht om het een paar keer uit te proberen. Een bijzonder geslaagde editie dus! 

Nadat lange tijd diverse traditionele activiteiten gestaakt waren, is het nu weer tijd om deze in te halen. Vrijdagavond 12 november staat het ouder-kind toernooi weer op het programma, voor de jeugd het jaarlijks hoogtepunt mogen we wel stellen. Elk jeugdlid mag een familielid (bijv. vader, moeder, opa of oma) meenemen om in een toernooitje tegen andere dubbels te spelen. Vrijdag 26 november is het jaarlijks etentje voor de seniorleden weer terug van (eenmalig) weggeweest. BCM speelt woensdag- en vrijdagavond in de Smeltkroes van 20.30-22.30 uur en de jeugd op vrijdag van 18.30-20.45 uur. Je kunt recreatief spelen of in competitieverband, tevens kan er training gevolgd worden. Wil je de badmintonsport eens proberen? Dan kun je op proef 3 keer meespelen. Jeugdspelers mogen zelfs een maand proberen. Voor informatie neem je contact op met Paul Schmitz 

0031 495 – 593771 of kijk op www.bcmaarheeze.nl.