Daytime SING-IN is de nieuwe start van Pelts Overdagkoor!

PELT – Net zoals in vele andere sectoren heeft het Corona-virus het afgelopen anderhalf jaar serieus ingehakt op de kooractiviteiten in onze regio. Zo ook bij het Pelts Overdagkoor Daytime, dat straks in januari 2023 zijn 5de verjaardag viert.

Meer dan 25% van de leden hebben de repetities niet meer kunnen bijwonen vanaf de eerste lockdown tot en met 1 oktober 2021. Reden: Corona-angst. Het bestuur organiseerde wel online-repetities tot eind september 2021 omdat ze de voorbereiding voor de World Choir Games 2021 (die in 2020 juist omwille van Corona werden uitgesteld) niet in het gedrang wilde brengen. De World Choir Games gaan dit jaar door in Gent en Antwerpen van 30 oktober tot en met 7 november. Daytime neemt deel met 40 van de 55 leden aan de juryoptredens in de AthenA-zaal in Antwerpen op 5 november en staat ook geprogrammeerd in het Vriendschapsconcert op diezelfde dag om 14u in de Handelsbeurs, het epicentrum van de Games, waar de toegang volledig gratis is. Bovendien neemt Daytime nog deel aan het Vriendschapsconcert in Neerpelt, dat samen met Just Music en RiseUp door de gemeente Pelt georganiseerd wordt op zaterdag 6 november en waar Susicky Detsky Sbor, een topkoor uit Tsjechië, als gast op het podium zal staan in het Hubertustheater.

Na de World Choir Games gooit het bestuur de riem er even af en zal er op dinsdag 9 november uitzonderlijk GEEN KOORREPETITIE in De Reppe zijn. Deze gelegenheid wordt te baat genomen om samen met dirigent Paulus van den Bemt (foto) de nieuwe lijnen uit te zetten. Daarom zal de volgende repetitie op 16 november ook volledig in het teken staan van evaluatie van de World Choir Games-resultaten én de keuze van een nieuw repertoire.

Om alle leden weer te kunnen ontvangen – en hopelijk in veilige omstandigheden – én om nieuwe belangstellenden aan te trekken wordt op dinsdag 23 november een ‘OPEN-ZING-MOMENT’ georganiseerd worden met als titel “DAYTIME SING-IN”. Tijdens deze activiteit kunnen in De Reppe (Jeugdlaan, Pelt, achter de bib) alle geïnteresseerden terecht vanaf 13u30. Ze kunnen dan bij een hapje en een drankje kennismaken met het koor, eenvoudig samenzingen en eens proeven. Als het Daytime-virus dan heeft toegeslagen, kunnen ze misschien achteraf aansluiten. Het is ook een ideaal moment omdat het koor dan met een volledig nieuw repertoire aanvangt.

Voor alle info: koor.overdag@gmail.com of 0032 473 695064.

Archieffoto

(Ingezonden door Willy Reynders, voorzitter)