Divers programma Munttheater tijdens Weert Respecteert!

WEERT – In november vindt de derde editie van Weert Respecteert plaats, met ook in het Munttheater weer een divers programma. In Weert woont een bont gezelschap mensen en daar zijn we trots op, maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander. Kom jij ook je blik verruimen tijdens bijzondere voorstellingen met een diversiteit aan thema’s? Laat je inspireren en verwonderen!

Vier voorstellingen die inspireren en prikkelen. Zo gaan in de voorstelling ‘No Bodies’ van Compagnie 21 op 4 november elf dansers, mensen met een beperking en professionals, en drie live muzikanten op zoek naar wie zij willen en mogen zijn. De theatervoorstelling ‘Hou me los’ op 11 november gaat over de relatie tussen een ‘normale’ zus en haar psychisch zieke broer. De theaterdocumentaire ‘Met zonder ballen’ op 12 november is een openhartig samenspel van een transzoon en zijn moeder dat een ontroerend en hilarisch beeld geeft over zijn zoektocht naar zijn identiteit en haar reactie daarop. Herkenbaar voor transkinderen en hun ouders, verrijkend voor alle nieuwsgierige jongeren en volwassenen. Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs is er tot slot op 16 november de voorstelling ‘Fok me hokje’ over gender en seksuele oriëntatie. Geschreven door jongeren en uitgevoerd door professionele theatermakers. Het complete programma vind je op de website https://www.munttheater.nl/weertrespecteert/

Weert Respecteert 2021 is een samenwerking tussen Munttheater, Punt Welzijn, CJG, OUCH ZO, B∙Sassy, Gotcha Cinema, RICK, Bibliocenter Weert, Punt Welzijn, Stichting Toegankelijk Weert, SMKK, Stichting FAM!, Museum W, Het Zuilen Kabinet en de gemeente Weert. Met een programma van 18 activiteiten is er heel wat te ontdekken. Het thema ‘Respect voor elkaar’ is met alle activiteiten verweven. Mensen uit verschillende groepen in de samenleving staan telkens in de spotlight. Het volledige programma is terug te vinden op de gemeentelijke site: https://www.weert.nl/weert-respecteert-2021-in-november