KFC Hamont verliest topper bij Hechtel

HAMONT – KFC Hamont 99 had vertrouwen getankt uit ruime overwinningen tegen Halen en Leopoldsburg, met een positief doelsaldo van 10-3. Leider Hechtel had vorige weekend dan wel voor het eerst punten verloren zit seizoen (4-1 nederlaag op verplaatsing bij Heusden-Zolder), maar zat thuis nog altijd aan de maximumscore (15 op 15). Dat terwijl Hamont op verplaatsing duidelijk minder punten haalde (7 op 12) dan thuis (12 op 15). Veel getallen om aan te geven dat deze topper tussen de nummers 1 en 2 van de rangschikking in theorie wel spannend zou kunnen worden. De eerste helft van de match leverde in ieder geval geen winnaar op, wel gemiste kansen en 3 gele kaarten. Na een uur spelen brak Prenen de ban voor de thuisploeg en vijf minuten later verdubbelde Vanherck van op de stip tot 2-0. Tim Strijbosch milderde met z’n elfde treffer van het seizoen maar 10 minuten voor affluiten deed Hendriks de boeken toe met de 3-1. Volgende weekend staat voor KFC de thuismatch tegen Anadol op het programma. Die tegenstander doet het op verplaatsing ook minder goed dan thuis. Hopelijk wordt die trend verder gezet.