Sinterklaasintocht Hamont

HAMONT – Op zondag 21 november aanstaande is er de 70ste intocht van sinterklaas in Hamont. Via HAC Weekblad wil het sinterklaascomité van Hamont alle geldende coronaregels nog even op een rijtje te zetten. 

De volgende zaken dienen strikt nageleefd te worden :

Bij het opstappen op de bussen op het Marktplein dient iedereen boven 12 jaar en 2 maanden zijn covid-safe-ticket op papier of GSM samen met zijn (haar) identiteitskaart klaar te houden voor scanning. Als alles OK is, ontvangen jullie een polsbandje. Wie “rood” wordt gescand, mag absoluut niet op de bus! 

Op de bussen is een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf het  5de leerjaar!  Buggy’s en kinderwagens zijn niet toegelaten op de bussen!

Bij terugkomst met de bus aan de Posthoorn is er een aparte toegang voorzien voor iedereen met een polsbandje. Hier gebeurt enkel de visuele controle op het dragen van het polsbandje.

Voor wie niet meegaat met de bus naar de kettingbrug geldt aan De Posthoorn de volgende regeling: Houd je covid-safe-ticket klaar op papier of GSM samen met je identiteitskaart voor scanning : geen covid-safe-ticket of geen identiteitskaart  of een “ rode” scan: absoluut geen toegang tot De Posthoorn!

Tijdens de voorstelling inDe Posthoorn en bij het uitdelen van de snoepzakken wordt “geadviseerd” het mondmasker te dragen.

Het sinterklaascomité Hamont voorziet aan de uitgang van Posthoorn (zijde Groenstraat) na afloop van het programma in de zaal een witte camionette waar tegen afgifte van een snoepbon een snoepzak kan bekomen worden  zonder coronamaatregelen, op voorwaarde dat u daarna niet De Posthoorn binnengaat!

Met de medewerking van iedereen maken wij er fijne sinterklaasontvangst van!

Bestuur sinterklaascomité Hamont