Cranendoncks Verbroederingbal slaat opnieuw een jaartje over

BUDEL – Het Cranendoncks Verbroederingsbal in Budel slaat opnieuw een jaartje over. Net als in 2020 gooit corona roet in het eten.

Door Roy de Leijer

De Stichting Verbroederingsbal Cranendonck heeft tot afgelasting moeten overgaan vanwege de onlangs aangescherpte coronamaatregelen. ‘Met pijn in ons hart moeten wij jullie melden dat het Verbroederingsbal is afgelast’, schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina. 

Het Cranendoncks Verbroederingsbal wordt volgens goed gebruik op de laatste zaterdag van november wordt gehouden. De voorbereidingen en de kaartverkoop voor de achtsteeditie van het grootste carnavalsfeest in de regio waren dan ook in volle gang. Op het affiche van het Cranendoncks Verbroederingsbal stonden dit jaar de namen van John West, Lampegastuh, Veul Gère, Lamme Frans, PartyfrieX en DJ Hardy.

De stichting streeft ernaar om op zaterdag 26 november 2022 een nieuwe editie van het Verbroederingsbal te houden. Er wordt nog naar een passende oplossing gezocht voor mensen die al een kaartje hebben gekocht.

Het Cranendoncks Verbroederingsbal trekt ieder jaar vele honderden feestgangers uit de wijde regio naar Budel. Een gedeelte van de opbrengst gaat ieder jaar naar de (carnavals)verenigingen die helpen bij het organiseren van het evenement. Een ander deel wordt uitgekeerd als prijzengeld in de zes Cranendonckse kernen. Maar ook op andere plaatsen in de regio wordt het carnaval ondersteund. 

Archieffoto Jos Meusen