Sint logeert in het Schepenhuis

BUDEL – Sinterklaas en zijn Pieten zijn zondag aangekomen in Nederland. Even bijkomen van zijn drukke werkzaamheden kan de goedheiligman in het Schepenhuis in Budel. Daar is op de benedenverdieping een ruime logeerruimte ingericht. Vanaf afgelopen zondag kunnen Sint en Piet logeren in het eeuwenoude gebouw in het Budelse dorpshart. De luiken van het rijksmonument zijn geopend, zodat kinderen naar binnen kunnen kijken.  

Het ontbreekt Sinterklaas en zijn Pieten aan niets tijdens hun verblijf in Budel. Op de benedenverdieping van het Schepenhuis is onder meer een zitkamer ingericht. Verder is er behalve een inpakkamer ook een slaapgedeelte voor de Sint. Ook is er een slaapplek voor Ozosnel, het paard van Sinterklaas. “En in de keuken worden er door Pieten regelmatig verse pepernoten gebakken”, vertelt Mia Sevriens. Samen met kinderdagverblijf ’t Boerderijtje in Budel nam zij het initiatief voor logeeradres van Sinterklaas. Sevriens: “De benedenverdieping van het Schepenhuis staat al enige tijd leeg. Hiermee zorgen we weer voor wat roering. We hebben het Sinterklaas Comité in Budel gepolst en ook zij vond het een leuk idee.”

Kinderen kunnen hun verlanglijstjes in de brievenbus bij het Schepenhuis stoppen. De lijstjes worden vervolgens binnen opgehangen. Op zaterdagen en koopzondagen lopen er kleine leerlingpietjes rond op het marktplein bij het Schepenhuis. Ook zijn er dan optredens van de dansers van Mikki Martens.