‘De impact is veel groter dan dat het op het eerste gezicht lijkt’

BUDEL-DORPLEIN – De leerlingen van het Bravo! College in Budel beleefden vorige week een primeur. Als eerste middelbare school kreeg het Bravo! College in het Cantine Theater in Budel-Dorplein de anti-pestfilm ‘Wending’ te zien. 

De speelfilm is een regionale productie van de Peelpioniers uit Someren over pesten. De film is het geesteskind van Joop Kessels, oprichter van de Stichting Boyd’s Dream. De Heezenaar schreef het verhaal waarop de productie is gebaseerd. Met de film wil Kessels jongeren bewust maken van de grote gevolgen van pesten. “De impact is veel groter dan dat het op het eerste gezicht vaak lijkt”, vertelt Kessels.

Op het initiatief van de Heezenaar wordt er gewerkt aan een lespakket voor middelbare scholen. Kessels: “De film is daar een onderdeel van. Net als een anti-pest app die momenteel wordt ontwikkeld.”

Op zondag 12 september was de anti-pestfilm voor het eerst te zien in de grote zaal van filmpaleis Tuschinski in Amsterdam. Daarna volgden er onder meer vertoningen in Someren, Heeze en Weert. Het verhaal van Wending gaat over de klasgenoten Max en Floor. Floor wordt in het nieuwe schooljaar steeds meer het slachtoffer van pesterijen. Max lijkt hier ook een rol in te hebben. Meer info: wending.tv