Moeizame overwinning FC Cranendonck 1 op DFO’20

CRANENDONCK – Na een vliegende start gaf FC Cranendonck een veilig lijkende 3-0 voorsprong nog bijna weg. Al binnen 30 seconden na de aftrap kon Daan Driessen na een mooi steekballetje van Nory Saanen alleen op de DFO keeper af lopen. Maar de inzet van Daan werd knap door de DFO doelman tegen gehouden. FC Cranendonck bleef met goed voetbal de DFO defensie constant onder druk zetten. Na 14 minuten werd een vrije trap heel snel genomen en weer kwam Daan Driessen alleen voor de doelman. Dit keer liet Daan deze kans niet glippen en zette de dikverdiende 1-0 op het score bord. Halverwege de eerste helft kwam DFO wat beter in de wedstrijd en kon ook al eens gevaarlijk worden. Telkens kon doelman Tom van Happen ingrijpen, alhoewel FC Cranendonck in de allerlaatste minuut voor rust alle geluk van de wereld had. Een mooi schot van de DFO rechtsbuiten belandde buiten bereik van Tom op de lat en in de rebound kon Tom weer goed ingrijpen. Met een 1-0 voorsprong gingen beide teams rusten. Na de pauze startte FC Cranendonck furieus. Na enkele minuten zagen we een prachtige aanval over links. Na een mooie 1-2 kon Nory Saanen de bal voorgeven en Ralph van Meijl was er als de kippen bij om deze kans in een doelpunt om te zetten, 2-0. En of het nog niet genoeg was. In de 51ste minuut zagen we een inzet van invaller Daan Ras nog tegen de paal belanden, maar enkele minuten later was het toch raak. Een solo van Nory Saanen kon alleen worden onderbroken met een overtreding in het strafschopgebied. De daarop volgende penalty was een prooi voor spits Ralph van Meijl, die daarmee zijn tweede doelpunt kon maken. En hierna ging het net niet mis voor FC Cranendonck. Met veel balverlies en slordig spel lieten zij DFO terug in de wedstrijd komen. Na een lange bal en een groot misverstand in de FC Cranendonck verdediging kon DFO de 3-1 scoren. En in de 62e minuut zagen we een prachtig doelpunt van DFO. Vanaf rechts werd de bal hoog bij de 2e paal ingeschoten en was keeper Tom kansloos, 3-2. En hierna zagen we een spannende wedstrijd. FC Cranendonck kon de regie niet echt terugpakken en vocht zich uiteindelijk naar een toch wel verdiende 3-2 overwinning.

Foto’s Hennie Roosen