Tentoonstelling Hilde Keunen in Dommelhof

NEERPELT – Op vrijdag 26 november om 19.00 uur opent de tentoonstelling ‘Cohabitatie’ van  Hilde Keunen in het Provinciaal domein Dommelhof te Pelt. De vernissage zal vervolmaakt worden met een woord vooraf door burgemeester Frank Smeets. 

Door Ben Ieven 

De expositie die hierop volgt loopt tot 9 januari 2022. Hilde Keunen is niet onder één hoed te vangen. In de loop van haar artistieke carrière heeft ze zeer divers werk gecreëerd. Enkele van haar beelden sieren trouwens de openbare ruimte van Pelt: het vredesmonument in de Norbertinessenlaan en “de pietjes” van het Europees muziekfestival naast het gemeentehuis van Neerpelt. Op deze nieuwe tentoonstelling echter toont ze haar recente beelden en schilderijen waarbij ze onder meer de raakvlakken tussen cultuur en natuur aftast. Ze tracht de antropologische discussie over het aandeel van “Nurture or Nature” in het menselijk bestaan te verbeelden. Bij haar werk vervagen en vervloeien de barrières tussen natuur en cultuur tot een vervlochten cohabitatie. Ze wisselt af met beeldhouwen, schilderen en tekenen en kiest het materiaal in functie van het werk dat ze voor ogen heeft.Tijdens wandelingen in lockdowntijden werd ze gecharmeerd door de vele koterijen waar wij Belgen zo goed in zijn. Mensen zijn zeer creatief in het bouwen ervan en je komt dan ook de zotste bouwsels tegen. Voor Hilde Keunen was het een bron van inspiratie. Vandaar ook haar laatste reeks kleine werkjes die ze de ‘poëzie van de kotterie’ doopte. Iedereen is van harte welkom in Dommelhof tijdens de kantooruren en schouwburgvoorstellingen Meer info:  www.hilde.keunen.be