De overgang, een nieuwe periode in je leven!

WEERT – In ‘de overgang’ wordt de basis gelegd voor de volgende fase in je leven. Elke vrouw ervaart de overgang op haar eigen manier. Voor de een gaat het geruisloos voorbij, voor de ander is het een enorme verandering in haar leven. In de overgang veranderen je hormonen, hierbij kun je lichamelijke en psychische klachten krijgen. Klachten zoals opvliegers, slecht slapen, prikkelbaarheid, minder zin in vrijen tot depressiviteit en hartkloppingen.

Op donderdag 2 december a.s. van 19:00 tot 21:00 uur organiseert SJG Weert een online informatiebijeenkomst rond het thema ‘de overgang’ (menopauze). Deze bijeenkomst vindt plaats via Microsoft Teams. Je ontvangt enkele dagen voor de bijeenkomst plaatsvindt de link om deel te nemen. Tijdens de online bijeenkomst kun je via de chat vragen stellen aan de sprekers. Ook voor de partners is de informatie interessant. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of telefonisch bij de afdeling Patiënteninformatie:

0495 – 57 22 05.

Programma

Gynaecologe Waltje Jager en gespecialiseerd verpleegkundigen Marjolijn de Rouw en Anne-Marie Reynen geven uitleg over de hormonale veranderingen, bespreken de mogelijke klachten en de diverse mogelijkheden om hier iets aan te doen. Naast praktische tips en behandeling met medicijnen, wordt ook gekeken wat je zelf kunt doen om zo goed mogelijk deze nieuwe levensfase in te gaan.

De poli Gynaecologie heeft een speciaal menopauze-spreekuur. Tijdens de bijeenkomst wordt dit kort toegelicht. 

Marjolein de Rouw en Waltje Jager verzorgen samen het spreekuur van de overgang.