ZwarteDoos dubbelconcert

PELT – Op zaterdag 4 december om 20.30 uur wordt door ‘de ZwarteDoos’ een dubbelconcert georganiseerd in Provinciaal Domein Dommelhof te Pelt. Het eerste optreden van de avond is gereserveerd voor Iris Penning in duo. Zij was reeds eerder te horen en te zien in de ZwarteDoos en heeft ondertussen op meer dan duizend podia in Nederland en België gestaan. Ze deelde het podium met Spinvis en gaf optredens in Oerol, Paradiso en theaterfestivals. In 2019 won ze de Vlaamse Nekka-kleinkunstwedstrijd en vorig jaar werd ze benoemd tot stadsdichter van de gemeente Eindhoven. Een rol die haar overigens op het lijf geschreven staat. Het tweede concert van de avond wordt verzorgd door de Harry Hendriks Band. Gitarist en zanger Harry Hendriks is reeds gekend als vaste begeleider van Gerard van Maasakkers maar ook van zijn eigen tribute-programma’s zoals Paul Simon’s One Trick Pony. Onlangs nog bracht hij een eigen album uit (About Time) en schreef hij Nederlandstalig werk onder de titel ‘Alle Tijd’. Voor het concert in de ZwarteDoos wordt hij begeleid door Arthur Lijten op drums, Guus Bakke op bas en Mike Roelofs op toetsen. De songs raken meerdere stijlen waarbij invloeden van Paul Simon en James Taylor hoorbaar zijn. Alle nummers hebben een sterk verhaal. Hendriks vertelt over situaties uit het dagelijks leven van toen, nu en later. Het dubbelconcert wordt georganiseerd in samenwerking met Palethe en Dommelhof. Tickets reserveren kan bij cc Palethe, Jeugdlaan 2, 3900 Pelt. Reserveren kan ook telefonisch op 0032 11 949495 of online via www.palethe.be.

Foto Iris Penning