Afscheidsviering in kerk Grote Heide 

PELT – Op zaterdag 27 november, om 14.00 uur startte de afscheidsviering in de kerk op Grote Heide, voorgegaan door E.H. Jan Philippe. Het voltallige zangkoor begroette de aanwezigen met het mooie lied: “gegroet en gezegend”.  De viering kon op veel bezoekers rekenen, ieder met z’n eigen gevoelens van heimwee, van pijn om de sluiting van het kerkje, maar duidelijk ook met gevoelens van dankbaarheid. Alle vreugde mocht hier uitbundig zijn, in elk verdriet werd warmte gezocht. Toen men in 1938 de bouw van de kerk voltooide, was er zeker, en met recht,  veel fierheid en dankbaarheid.

Als wij, tot op de dag van vandaag, met alle vrijwilligers, al die jaren actief in kerk-en parochieleven, een ketting konden vormen, wat zou dit het gevoel van samenhorigheid doen groeien! In de mooie voorbeden was aandacht voor iedereen, ook voor de velen die hier in stil gebed weer nieuwe kracht vonden, en voor hen van wie wij afscheid namen in deze coronatijden. Op het einde van de viering kwam een speciaal dankwoordje voor de orgeliste- dirigente van het koor; het was ontroerend die staande ovatie. Na de viering werd iedereen uitgenodigd in parochiecentrum Pax voor een drankje en een hapje. Mekaar nog eens terugvinden op deze manier deed duidelijk zo goed. 

Dank aan allen die dit warme afscheid mogelijk maakten.