ATB-tocht TWC de Zwoegers gaat gewoon door

CRANENDONCK – Gelukkig maar, TWC de Zwoegers heeft van de autoriteiten groen licht gekregen voor haar jaarlijkse ATB-tocht. En daar zijn ze blij mee. Al maanden was de wielerclub bezig met het organiseren van hun jaarlijkse ATB-tocht. Vorig jaar kon hun tocht al niet doorgaan vanwege de Corona lockdown. Ook dit jaar was het allemaal onzeker vanwege de Corona-perikelen.  Afijn, nu hebben ze dus alle vergunningen en kunt u met een gerust hart deelnemen aan deze jaarlijkse ATB-klassieker van het zuiden. 

Deze tocht is natuurlijk geheel Corona-proof. De tocht vindt geheel in de goed geventileerde open lucht plaats. Overal is de 1,5 meter-afstand-regel mogelijk gemaakt. Inschrijven kunt u snel en efficiënt bij maar liefst 5 inschrijftafels die nu buiten staan. De rustpost is ook midden in de natuur en zelfs daar wordt de 1,5 meter-afstand-regel mogelijk gemaakt. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de atb-routes die De Zwoegers voor u hebben uitgestippeld. Deelnemers kunnen dit jaar weer kiezen uit drie compleet vernieuwde ATB toertochten. Deze gaan alle drie door de prachtige natuur van de gemeente Cranendonck en zelfs een stukje de grens over in Hamont-Achel. Met afstanden van 37 km, 47 km en zelfs 62 kilometer zal elke ATB-er perfect aan zijn trekken komen. Zowel de ongetrainde recreatieve ATB-er tot de doorgewinterde semi-prof! Er is bijna geen asfalt meer te bekennen, volop single tracks, technische stukken, draaiers, lopers, spectaculaire stukken, behendigheid etc.  “Dit moet u meemaken”, aldus De Zwoegers. De organisatie maakt u erop attent dat deze nieuwe routes nu al de prestigieuze titel “Zwoegers-Classic” hebben gekregen. Inschrijven en vertrek vanaf 8.30 uur tot 10.15 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Hier is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig alsmede een bewaakte fietsenstalling. Inschrijfgeld 4 euro voor fietsleden (NTFU,KNWU en VWB) en 5 euro voor overige deelnemers. Ben je nog geen 16 jaar dan mag je gratis meetrappen! 

De drie geheel vernieuwde routes zijn, zoals u van ons gewend bent, zeer duidelijk met pijlen uitgezet. Daar waar nodig is het parcours aangeveegd en staan bevoegde verkeersregelaars gereed om de ATB-ers veilig over de routes te loodsen. Inschrijven gaat supersnel en corona-proof. En, hopelijk niet nodig, maar EHBO-ers staan klaar bij het inschrijfpunt/finish en de rustpost voor eventuele calamiteiten en malheur. De routes zijn, voor uw veiligheid, voortaan ook ingedeeld in zones zodat u nog eenvoudiger kan worden gelokaliseerd mocht er zich iets voordoen. De grote rustpost ligt nu centraal voor alle drie de routes. Hier kunt u even tot rust komen en nieuwe energie opdoen in de vorm van lekkere warme soep, banaan, peperkoek, reepjes en energie-drank. Finish is wederom bij Sporthal de Zuiderpoort, Budel waar een fietsafspuitplek is ingericht en waar ook heren- en damesdouches aanwezig zijn.  Zet tot slot je fiets in de bewaakte fietsenstalling en ga met andere sportievelingen lekker in de gezellige kantine hangen om, onder het genot van een drankje, de opgedane ervaring uit te wisselen. Let wel: de kantine is tot 17.00 open en denk aan je corona-pas! Mis dit dus niet en trek er met het hele gezin op uit en/of met je fietsvrienden. Tot ziens op zondag 12 december ! (voor meer info : www.dezwoegers.nl of bel Peter Vos 0031 6-22413785).

Foto