Gelijkspel in titelstrijd voor Schaakvereniging Gardé

MAARHEEZE – In de vierde ronde van de bondscompetitie stond voor het eerste team van Gardé een thuiswedstrijd tegen De Giessen en Linge 1 op het programma. Het werd een uiterst spannende krachtmeting tussen de nummer één en nummer twee van de competitie.

Op bord 1 werd op verzoek van de tegenstander vooruit gespeeld. Geert Gabriëls speelde een interessante partij waarin hij telkens iets beter leek te staan maar er kon uiteindelijk geen winst geboekt worden. Remise dus. Bij aanvang van de wedstrijd was de stand dus nog in evenwicht.

Coen Winters vergat een stuk te ruilen in een combinatie waarna zijn stelling onhoudbaar werd. Jan Broekhuis Verloor ook maar dat gebeurde pas diep in het eindspel. Een minimaal positioneel verschil werd perfect door de tegenstander uitgebuit.

Martijn Cox remiseerde nadat zijn tegenstander stukwinst mistte. Albert Jan Blank en Ferry Daamen hadden beide in een gewonnen eindspel pech. Beide tegenstanders wisten nog een uitweg te vinden waardoor ook deze partijen remise werden.

Wessel Veerbeek en Jimmy Geboers speelden een uitstekende partij. Beiden wisten hun tegenstander goed onder druk te zetten. Zonder zelf ook maar een moment in de problemen te komen werden beide partijen op een keurige manier gewonnen.

Uiteindelijk stond er dus een gelijkspel op het wedstrijdformulier.  Door deze deling van punten blijft het eerste team van Gardé één wedstrijdpunt voor staan op de naaste concurrentie en gaat de titelrace onverminderd verder.

Persoonlijke uitslagen: 1. Geert Gabriëls (½), 2. Jan Broekhuis (0), 3. Ferry Daamen (½), 4. Coen Winters (0), 5. Jimmy Geboers (1), 6. Martijn Cox (½), 7. Albert Jan Blank (½), 8. Wessel Veerbeek (1)

Het tweede speelde zijn derde competitieronde een uitwedstrijd tegen Nuenen 1. Regelmatig krijgen onze jeugdige spelers de kans om ervaring op te doen. Zo ook in deze wedstrijd. Maar liefst vier jeugdspelers waren vandaag opgesteld. Drie van hen beleefde een zware middag en ook al boden ze goed verzet toch wisten zij hun partij niet te winnen. Xander Ye wist echter wel de weerstand van de tegenstander te breken en een mooie overwinning werd geboekt.

Op bord 4 gaf teamleider Maarten Aders het goede voorbeeld. Een net opgezette partij werd op overtuigende manier gewonnen.

Op de bovenste drie borden werden uiteindelijk de punten gedeeld (één keer winst, verlies en remise) waardoor de wedstrijd uiteindelijk net verloren ging. Een echt verlies was het echter niet want de investering in de jeugd en de kansen en ervaringen die we ze kunnen bieden zijn voor Gardé toch echt winst.

Persoonlijke uitslagen: 1. Arthur Hendrickx (1), 2. Paul Coenen (0), 3. Erwin Talpe (½), 4. Maarten Aders (1), 5. Xander Ye (1), 6. Steven Heesakkers (0), 7. Arvid Bonten (0), 8. Winnie Ye (0)