Ledûb Heren 1 strikes again!

BUDEL – Na een wisselvallige, maar ook bij vlagen goede, eerste seizoenshelft werd de seizoenshelft op zaterdag 27 november afgesloten met de wedstrijd tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc Heren 2. 

Door Jeroen Tegelaers

Stravoc staat momenteel op de laatste plaats en was voor de heren van Ledûb de ideale tegenstander om tegen te komen na twee verliespartijen op rij. 

In de eerste set werd er begonnen met Sjors, Lars, Jeroen, Sander, David, Ivo en Remco. Met een goede variatie in de aanval en servicedruk werd er al snel een voorsprong opgebouwd in de eerste set. Deze voorsprong wisten we, mede door een goede blokkade, vast te houden tot het einde van de set. Het werd nog even spannend gemaakt, maar uiteindelijk werd de eerste set winnend afgesloten (25-23). 

De tweede en derde set waren een kopie van de eerste set. De passlinie van Stravoc werd onder druk gehouden met een goede servicedruk, waardoor het voor de spelverdeler lastig gemaakt werd om het spel te verdelen. Hierdoor zat het blok er telkens goed bij en hadden we de wedstrijd onder controle. Beide sets werden gewonnen met 25-20. 

In de vierde set kwamen Marco en Sam in het veld voor Ivo en Sander. Er werd weer goed begonnen aan de set en binnen no-time stonden we met 13-6 voor. Deze voorsprong werd echter snel weggegeven en aan het einde van de set werd het nog spannend. Een 24-22 voorsprong werd verspeeld door fouten aan onze kant, waarna we zelfs nog een setpunt tegen kregen. Deze werd weggewerkt en uiteindelijk was het 4e matchpoint raak. 

Onze eerste 4-0 winst van het seizoen! Op de ranglijst maakten we een flinke sprong, namelijk van plek 7 naar plek 3. Het kan nog alle kanten op in deze ietwat gekke competitie.