Ruime overwinning Maarheeze op DFO’20 

MAARHEEZE – vv Maarheeze speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen DFO’20 op het nieuwe en prachtige sportcomplex ‘t Ven in Kelpen-Oler.

vv Maarheeze had van meet af aan veel de bal. De thuisploeg bleef compact op de eigen helft om met vlagen druk te zetten. Toch kwam Maarheeze er een aantal keren goed door maar de eindpass was onnauwkeurig en tot grote kansen kwam het niet. In de 20e minuut kwam dan toch de 0-1 op het scorebord na een doelpunt van aanvoerder en clubtopscorer Remy Verhoeven. Hij kreeg een goede steekbal van Joey van Hoof, bleef koeltjes voor de doelman en schoot de bal onhoudbaar binnen. Maarheeze wilde meer en in de 27e minuut kwam de 0-2 op het scorebord. Een afgeslagen bal uit de corner kwam voor de voeten van Ralf van Beek. Hij schoot de bal keurig van een meter of 20 in de benedenhoek. Maarheeze dicteerde het spel en DFO’20 kwam nauwelijks voor het doel van Maarheeze-keeper Jarno Nijssen. Ruststand 0-2.

Na de rust zakte het spelbeeld naar een heel matig niveau van beide kanten. Maarheeze werd slordig aan de bal en gaf in de 69e minuut een onnodige vrije trap weg na dom balverlies net buiten de 16-meter. Jarno Nijssen tikte de bal goed uit de bovenhoek. Maarheeze leek gewaarschuwd, maar niets bleek minder waar. De corner direct na de vrije trap werd slecht weggewerkt en Mayco Verrijdt raakte de bal volledig verkeerd: 1-2.  Maarheeze moest nu opletten dat ze niet weer tegen een treffer aan zouden lopen. In de 77e minuut kwam na een goede onderschepping de bal bij Remy Verhoeven. Hij ging op snelheid door, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bevrijdende 1-3 tegen de touwen. DFO’20 moest meer ruimte weggeven. Berhan Yigitol profiteerde hiervan en maakte de 1-4. Geen goede wedstrijd, maar wel de drie belangrijke punten. Nu is het afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren. Namens iedereen van vv Maarheeze blijf allemaal gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel langs het veld en in de kantine. Het voetballen zonder toeschouwers is toch anders dan met onze fanatieke en trouwe aanhang. Hopelijk tot snel!

Foto’s Hennie Roosen