Cranendonck zet ondernemers in het zonnetje 

CRANENDONCK – Op vrijdag 19 november werd de Dag van de Ondernemer gevierd. Ook in de gemeente Cranendonck. Het gemeentebestuur had de inwoners van de gemeente de kans gegeven om op hun favoriete ondernemer te stemmen. En dat werd massaal gedaan: de gemeente ontving maar liefst 417 unieke stemmen. Uit alle inzendingen staken er drie ondernemers met kop en schouders bovenuit: Thomashuis Budel-Schoot, KeRo Hekwerk en Montagebedrijf en Recupero Lasertechniek. Zij werden op vrijdag 19 november verrast door wethouder Kuppens die langskwam met persoonlijke felicitaties en een heerlijke taart, volledig coronaproof uiteraard. 

Deze week zet HAC Weekblad Kenney Roost van KeRo Hekwerk en Montagebedrijf in de kijker. Kenney is een jonge ondernemer van 32 jaar. In augustus 2020, nadat hij 10 jaar bij een baas alle kneepjes van het vak had geleerd, zette hij de stap en ging hij als zelfstandig ondernemer aan de slag. “Ik was enorm verrast toen ik werd gecontacteerd door de gemeente Cranendonck met het nieuws dat ik één van de uitgekozen ondernemers ben!” vertelt Kenney enthousiast. “Ik had het echt niet verwacht. Ik wist wel dat mijn zus iets op poten had gezet op social media, en dat zij en mijn beste vriendin het bericht meermaals hadden gedeeld. Ikzelf zit weinig op social media, vandaar dat ik niet in de gaten had hoeveel mensen een stem hadden uitgebracht. Met name de reacties waren erg mooi om terug te lezen.” 

Kenney werkt voor diverse projecten samen met een zelfstandige collega, …. Ook hij spreekt vol lof over het ondernemerschap van zijn kompaan. “Kenney legt de lat altijd erg hoog, hij wilt zelf 100% tevreden zijn over het afgeleverde werk. Hij is kritisch, hij streeft steeds naar het perfecte plaatje. Daarom zal Kenney er ook niet voor terugdeinzen om bijvoorbeeld een uurtje of 2 langer te werken om netjes werk af te leveren.” Kenney reageert al lachend: “Tja, ‘braswerk’ is er al genoeg, ik lever graag een fatsoenlijk product af. En zeg ik weleens: ‘zeggen wat je doet en doen wat je gezegd hebt’, want ook het correct nakomen van afspraken is voor mij van groot belang.” 

En dat is ook wat wethouder Kuppens beaamt. “Kenney van KeRo is een jonge ondernemer die heel wat lef heeft getoond door in een onzekere tijd een eigen zaak op te starten. Hij is erg afspraakbewust en uit de vele reacties die men gaf bij het invullen van de enquetes bleek dat hij ook een correcte werkethiek hoog in het vaandel draagt! Het is mooi om te zien hoe één persoon in een relatief korte periode zo’n leuk bedrijf op poten heeft weten te zetten,” aldus Kuppens. 

Kenney besluit: ‘Ik ben iedereen die een stem heeft uitgebracht erg dankbaar. Ik ben blij met het vertrouwen dat ze me geven. En het is mooi om te zien dat er drie relatief kleine ondernemers in het zonnetje zijn gezet!”