Cranendoncker brengt jeugdboek uit

BUDEL-DORPLEIN – Patrick Gerits afkomstig uit Budel-Dorplein heeft een boek geschreven voor jongeren tussen de tien en dertien jaar. In het boek, “De terugkeer naar de Betoverde Vallei”, dat vrijdag 3 december jl. uitkwam, loopt niet alles, zoals in de meeste kinderboeken wel het geval is, goed af.

Tekst en foto Jack Roosen

Geschiedenismeester
De getogen Dorpleiner begon “lang geleden” zoals hij zelf zegt de “opleiding tot meester” aan de PABO (Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs). Zijn stage deed hij op de St. Andreasschool in Budel-Dorplein en de Schatkist in Budel.Tegenwoordig geeft Patrick geschiedenisles op het voortgezet onderwijs in Weert, en sinds kort is hij dus ook auteur. In Cranendonck werd Patrick bekend met de dinnershows in Partcentrum Proost in Budel en als presentator van de maandelijkse pub quiz avonden in de Bonte Os.

Karel Knaap
In groep vier werd er veel voorgelezen. Patrick ervaarde dat hij het veel leuker vond om zelfverzonnen verhalen te vertellen aan de leerlingen. Deze verhalen moesten volgens hem vol fantasie en magie zitten, zodat leerlingen hier heerlijk in konden wegdromen. Hij merkte dat leerlingen hier zo enthousiast over waren dat hij de verhalen is gaan bundelen. Het werden verhalen die hij vroeger als kind graag had gelezen. “Hieruit werd de hoofdpersoon Karel Knaap geboren”, aldus Gerits!. In het boek over Karel en Cas is dan ook de geschiedenis diep verweven met de magie en fantasie. “Jongeren mogen gerust ervaren dat niet alle verhalen een happy end hebben”.

Samenvatting boek
Karel en zijn tweelingbroer Cas lijken twee gewone middelbare scholieren met alle problemen die je op school kunt tegenkomen, zoals huiswerk, toetsen en vervelende docenten zoals Mevrouw Van Heineveld van Knackerbrodige Alpenmilk van dem Volle Melk.

Maar ze hebben een geheim. Een tijd geleden hebben ze een groot avontuur beleefd op een plek waar niemand van weet: de Betoverde Vallei. Het begon toen de tweeling op slinkse wijze door de gemene Kawajagers, de half mens half stier wezens, teruggehaald werden.Dit is pas één van de vele obstakels die de beide broers moeten overwinnen. Ondertussen lijkt iets boosaardigs met een enorme toverkracht steeds meer kracht te krijgen. Kunnen Karel en Cas met behulp van hun Knapzakken dit avontuur tot een goed einde brengen?

Het boek “Karel Knaap – De terugkeer naar de Betoverde Vallei” valt onder het genre jeugdboeken, telt 256 pagina’s, kost €21,99 en is te bestellen via www.boekscout.nl