KFC Hamont verliest bij RC Peer

HAMONT-Het eerste elftal van KFC Hamont 99 is op zaterdagavond redelijk stevig de boot ingegaan bij Racing Peer. De meeste trainers van 2e provinciale A duidden Peer vóór aanvang van het seizoen als titelkandidaat aan, maar de resultaten bleven in het begin van het seizoen uit. Intussen was Racing op kousenvoeten naar de subtop opgeklommen en was KFC dus gewaarschuwd, zelfs na de fraaie overwinning het weekend ervoor. 

Toch kwam de thuisploeg op een door regen doorweekt terrein al vroeg op voorsprong via Gijbels. Ferren Peeters bracht Hamont op het kwartier langszij. KFC kreeg ook nog de kans op de 1-2. Helaas werd er niet gescoord en binnen de minuut werd het aan de overzijde 2-1 via Buntinx. Nog voor de koffie bracht weerom Gijbels Peer op 3-1. Ook na de onderbreking was Racing de betere ploeg. Bij Hamont ontbrak het aan scherpte en waren verschillende spelers niet op hun normale niveau. Op het uur pikte ook Buntinx een tweede doelpunt mee en op een kwartier van het einde legde Corthouts de pittige 5-1 eindcijfers vast. De thuiszege was verdiend, de score aan de hoge kant. Bij Peer lukte het vrij vlot voor doel en bij Hamont ontbrak de efficiëntie in de afwerking. De thuisploeg blijft met deze overwinning bovenin de rangschikking van de 2e periode meedraaien. Hamont zakt wat weg in de linkerkolom en krijgt volgende week met Park Houthalen de nummer 2 van de rangschikking op bezoek. Ook ‘gene cadeau’.