DigiHulp van Bibliotheek de Kempen

REGIO – Deze tijd brengt veel uitdagingen mee waarin van ons allen wordt gevraagd steeds meer digitaal en online te doen. Bijvoorbeeld een DigiD aanvragen, de CoronaCheck app installeren en gebruiken, beeldbellen, online lezen en online afspraken maken. 

Heeft u een laptop of tablet met camera en  de basisvaardigheden zoals mailen onder de knie, maar zijn zaken als DigiD en beeldbellen nog een uitdaging? Dan kunt u aansluiten bij online DigiHulp van de Bibliotheek. In deze gratis workshops staan verschillende onderdelen centraal, zoals:  Hoe vraag ik mijn DigiD aan? Hoe krijg ik een corona-code op mijn telefoon? Hoe kan ik de corona-code krijgen als ik geen smartphone heb? Hoe kan ik beeldbellen? Hoe reserveer of lees ik online een boek via de bibliotheek?

Ook voor andere digitale vragen onderwerpen kunt u bij DigiHulp terecht. We kijken dan of  individuele begeleiding mogelijk is. 

De online workshops duren 30 minuten per onderwerp en zijn elke werkdag vanaf 11:30 tot 12:00 uur. U kunt zich aanmelden de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl, onder het kopje ‘actueel’. Op de dag zelf ontvangt u een mail om de bijeenkomst bij te wonen. Hierbij ontvangt u ook een handleiding.

Telefonische DigiHulplijn

De basisvaardigheden van werken met een laptop of tablet kunt u ook telefonisch leren bij de DigiHulplijn. Bij de DigiHulplijn helpen getrainde, ervaren vrijwilligers mensen met hun digi-vraag.  Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar op 0800-1508. 

Informatiepunt Digitale Overheid

In de Bibliotheek vindt u ook het Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kunt u terecht voor alle vragen die te maken hebben met de digitale overheid. Bijvoorbeeld over belastingaangifte, Digi-D, huur- en zorgtoeslag, rechtsbijstand, pensioen en uitkering, een rijbewijs verlengen, een gezondheidsverklaring voor het rijbewijs aanvragen, verkeersboetes of hulp bij een afspraak maken bij de gemeente. De hulp is gratis en u hoeft geen lid te zijn. Langskomen kan altijd tijdens openingsuren. 

Eigenheim, Wohnen, München, Bayern, Deutschland