Natte Hema IJzeren Man Volksloop

WEERT – Voor de start van de Volksloop op de eerste zondag van december waarschuwde Wim Janssen de lopers al dat het een natte loop zou worden. Het regende dan wel niet, maar het weer van de afgelopen week had zijn sporen nagelaten. Hierdoor was het parcours anders dan de vorige keren. De rondes waren hetzelfde, maar normaal is het een route langs het water. Echter nu moesten de lopers af en toe door het water heen. Het is dan wel niet diep, maar toch. Daardoor werd het toch een andere uitdaging. Veel lopers vonden deze loop nu echt wel pittig. Ze gaven aan dat het zelfs af en toe glibberig was. Een kleine honderdvijftig deelnemers hebben toch weer genoten van een bijzondere loop.

Het was tevens de laatste loop van dit jaar. De volgende keer is op 2 januari 2022.

De organisatie van de Hema IJzeren Man Volksloop heeft dit jaar nieuwe routes getest. De organisatie heeft daar goede reacties op gekregen. Daarom gaan ze hiermee door. Echter vanaf januari vindt er een kleine wijziging plaats. De 17.6 kilometer vervalt dan. Hier hebben zich de laatste jaren te weinig lopers voor ingeschreven. In plaats daarvan is er in 2022 een nieuwe afstand en dat is een grote ronde van zes kilometer. Daardoor worden vanaf 2 januari 2022 de afstanden als volgt: 1.3 en 2.5 voor de jeugd tot 12 jaar. Voor de jeugd van 11- tot 15 en senioren vanaf 16 jaar 4, 6, 7.5, 12 en 15.5 kilometer.  Meer info via hemaijzerenmanloop@gmail.com