‘Lieve Joris’ op onopvallende sokkel bij de Dommel

PELT – Wie van het klankenbos, langs de scoutsrally, naar het kanaal en in de richting van de Passantenhaven wandelt komt aan de rechterkant een gedicht tegen. Dit gedicht staat daar tussen de bomen aan de weg op een kleine sokkel. Dit gedicht heet ‘zorgenkindje’ en is geschreven door ‘Lieve Joris’. Een schrijfster die vroeger haar jeugd doorbracht in Neerpelt. Het gedicht gaat over haar zus met het syndroom van down en is een herinnering die ze heeft aan de Dommel. Ze had vele herinneringen aan de Dommel maar op exact dit punt waar de sokkel staat had ze deze speciale herinnering. Ze twijfelde niet toen Regionaal Lage Kempen haar vroeg voor een beek gedicht en dit was de perfecte plek. Het gedicht is door werken al een paar keer van plaats veranderd maar zal altijd bij het punt staan waar de Dommel onder het kanaal door gaat.

Door Melissa van Wijngaarde