Geweldig ATB-“Rondje Cranendonck” 

CRANENDONCK – TWC de Zwoegers had afgelopen zondag het parcours van hun eigen ATB-klassieker “Rondje Cranendonck” er weer op en top bijliggen. Een compleet Zwoegers-peloton had alles nog een keer extra aangeveegd, geharkt en flink teruggesnoeid. De routes ware dusdanig uitgepijld dat zelfs een slechtziende de routes blindelings kon volgen. Op de parkeergelegenheden, de start/finish, de inschrijving-locatie en op de grote rustpost hadden de Zwoegers complete bouwwerken neergezet om de Corona “buiten” te houden. Ook de Familie Beerten had op hun terrein nog een spectaculair hindernis parcours gebouwd.  Alle deelnemers waren dan ook lovend over het parcours met de prachtige natuur en de vele, vele single tracks. De deelnemers kwamen van heinde en verre (Utrecht !), maar vooral toch uit de Gemeente Cranendonck en Hamont/Achel en Weert. De Corona was dit jaar zowel ons geluk (doordat alle andere ATB-tochten in de nabije omgeving waren afgelast) als pech omdat toch nog de nodige mensen huiverig zijn voor Corona. Maar deze ATB-dag hadden De Zwoegers het corona-virus een halt toegeroepen door alles Corona-proof op te zetten.  Een kleine 600 bikkels trotseerden de miezirig vallende regendruppeltjes in het begin en leefden zich uit op de routes van 37 km, 47 km en zelfs 62 km lang. Onderweg bestond de mogelijkheid om nog van afstand te wisselen, dat was ook allemaal keurig aangegeven. Jeugdigen onder de 16 zagen we dit jaar ook meer evenals dames en veel Zuiderburen.  De rustpost was verlegd naar een voor alle routes meer centrale plek. Hier aangekomen kon iedereen in een gezellige sfeer de geslonken energie-voorraad aanvullen met de lekkere warme soep, peperkoek, banaan, energie-drank, koffie/thee en energie-repen. De EHBO-ers konden in de middag gelukkig naar huis zonder dat ze iets te doen hadden gehad. Onze Zwoegers-controleurs, die continu op de routes rijden, hebben nog wel wat deelnemers met materiaal-panne moet helpen zodat iedereen zijn tocht kon afmaken. Bij de finish perste menigeen nog een laatste zweetdruppel eruit en kon dit direct met een aangereikt drankje weer aanvullen. De fietsen werden daarna snel afgespoten op de afspuitplek. Moe maar voldaan ging velen in de kantine van de Zuiderpoort, onder het genot van een drankje, (sterke) verhalen uitwisselen. Ook daar was het wederom een gezellige sportieve ambiance: sport verbroedert ! Ondertussen waren de Zwoegers alweer druk bezig het parcours op te ruimen en om 13.30 uur kon men niet meer zien dat een lange sliert van recreatieve atb-ers op een sportieve manier geproefd hadden van de prachtige natuur van onze gemeente Cranendonck. En omstreeks 14.00 uur waren er toch velen die voor de buis ging zitten om daar Max het gaspedaal te zien indrukken. Last but not least: Nog dank aan onze sponsoren die dit alles mogelijk hebben gemaakt waaronder Cyclewear, HelmetsFashionshop , Bomacon, Cafe-Zaal de Wielerbaan, Roycon Installaties , Beelen Dakdekkers en vele andere! En deelnemers: graag tot volgend jaar. Voor meer info zie onze website: www.dezwoegers.nl