Kerstbomendoolhof en winters vermaak in binnenstad Weert

WEERT – Ondernemers in de binnenstad van Weert maken zich op voor de feestdagen. Als cadeautje voor winkelend publiek wordt een verrassend programma met winters entertainment gepresenteerd en opent een kerstbomendoolhof op de Markt.

Het programma van Winters Weert herbergt tal van feestelijke activiteiten verspreid over de binnenstad, uitermate geschikt om te combineren met een middag of avond winkelen. Geen grote evenementen, maar intieme belevenissen waarbij je de tijd neemt om te genieten!

Winterweekenden vol vermaak
Op zaterdag 18 december start het tweede winterweekend met kerstkoor Dickens Voices en een ritmisch uitdagend optreden van Percussion Friends. Koopzondag 19 december zingen de Kerstman en Klein Orkerst de sterren van de hemel, wandelt het levende kerstboompje door de straten en bezoekt de magische steltenact Natalia White de Weerter binnenstad.

Op 19 december speelt Saelmans Makelaardij in samenwerking met Bistro De Umbelder ook een beetje voor Kerstman door glühwein en warme chocomelk uit te delen. Vanuit hun brand store in de Langstraat delen zij tevens het dialectboekje Verhäölkes in ’t Wieërts van Veldeke Weert uit.

De Kerstman zetelt op woensdagmiddag 22 december en het winterweekend van 18 en 19 december tevens in zijn fluwelen stoel op De Oude Schut. Het plein is op initiatief van horecagelegenheid Lien & Otje sfeervol aangekleed en op het midden van het pleintje schitteren de lampjes in de grote kerstboom.

Kerstbomendoolhof
Op de Markt verrijst in navolging van de succesvolle editie in 2019 wederom een kerstbomendoolhof. Het doolhof is dit jaar nóg groter en bestaat uit twee velden die met elkaar in verbinding staan door een immense brug. Met de kerstboodschap op de brug en de grote kerstboom op de achtergrond is dat tevens een perfect locatie voor een sfeervolle foto. Bezoekers, jong en oud, zijn van harte welkom om samen met kerstbomendoolhofsleutelhouder Norbert Nordmann het raadsel in het doolhof op te lossen en maken daarmee kans op leuke lokale prijzen.

Van vrijdag 17 t/m vrijdag 31 december is het Kerstbomendoolhof dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op Eerste en Tweede Kerstdag is de poort gesloten. Een bezoek is voor iedereen gratis, als cadeautje van lokale ondernemers. Vanwege geldende coronamaatregelen is het voor bezoekers bij de entree noodzakelijk een coronatoegangsbewijs te laten scannen. Dit kan via de CoronaCheck-app of papieren uitdraai van de qr-code. Daarnaast dient per huishouden een bezoeker contactgegevens in te vullen op het spelkaartje dat bij het raadsel hoort.

Extra koopzondagen
Winkels zijn op 19 december extra geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens koopzondagen is parkeren gratis in het centrum, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over de Weerter binnenstad met een overzicht van het volledige winkelaanbod is te vinden op www.cmweert.nl.