Afval-nieuws voor Peltse huishoudens 

PELT – De komende weken zijn er een paar belangrijke aandachtspunten voor wat betreft afvalverwerking- en ophaling in Pelt. We zetten ze hier even op een rijtje.

Papierophaling op een andere datum

De papierophaling in Neerpelt zal niet gebeuren op 25 december. Die ophaling wordt verzet naar 18 december. Let wel: dit is uitgezonderd Neerpelt Centrum. Daar wordt het papier tijdens een aparte ronde opgehaald op 28 december. 

Infosessie nieuwe Optimo-systeem

Vanaf 1 januari verandert één en ander inzake de afvalophaling. Er worden nieuwe zakken geïntroduceerd en bepaalde zakken mogen niet langer gebruikt worden. Op www.limburg.net/optimo vind je meer details. Of blader naar pagina … van deze krant, want daar is ook al meer informatie te vinden over de nieuwe manier om afval op te halen.   Voor wie toch graag nog een extra woordje uitleg krijgt, organiseert de gemeente een interactieve digitale infosessie op 20 december om 19 uur. Je krijgt een antwoord op vragen als: 

Waarom een nieuw systeem?

Wat hoort thuis in welke zak en wat niet?

Wat verandert er?

Na de uitleg is er ook nog mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Inschrijven kan via anja.snoekx@gemeentepelt.be of 011 94 93 63. Deze sessie gebeurt via Zoom, je moet dus wel beschikken over een pc. 

Quotum huisvuilzakken

Zo’n 1999 gezinnen hebben hun quotum huisvuilzakken voor 2021 nog niet afgehaald. Dat kan nog tot het einde van deze maand. De afhaalpunten vind je op www.gemeentepelt.be/huisvuilzakken. De bedeling van de grijze huisvuilzakken voor 2022 start op 14 februari. De data en locaties vind je in de papieren afvalkalender.
Limburg.net verdeelt in de week van 17 januari een startpakket met 3 gele zakken (keukenafval) via de brievenbussen aan huis. Blauwe, groene en oranje zakken zijn te koop in het warenhuis.