Voorkom een nare val met valpreventie!

BUDEL – In Nederland belandt er elke 5 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. Door een gladde stoep, rommel op de trap maar vooral door een verminderde vitaliteit. B-Fysic Fysiotherapie Budel biedt valpreventie lessen om uw kans op een val te verminderen!

Senioren die minder vitaal zijn hebben meer kans op vallen. Daarom kunt u bij

B-Fysic Fysiotherapie Budel terecht voor valpreventie. Op alle zaken die een rol kunnen spelen bij valrisico kunnen onze therapeuten een uitgebreide controle doen. We komen bij u thuis om uw woonsituatie te bekijken en uw dagelijkse activiteiten in kaart te brengen. Naar aanleiding hiervan wordt bekeken wat er nodig is om de kans op vallen te verkleinen. U zult een aantal adviezen krijgen over het maken van aanpassingen in uw woning om deze veiliger te maken en indien nodig, het gebruik van hulpmiddelen. Mocht er uit het huisbezoek blijken dat het nodig is om ook andere zorgverleners in te schakelen om uw kans op een val te verkleinen, zal de therapeut hier ook contact mee leggen. U kunt dan denken aan de praktijkondersteuner, huisarts, ergotherapeut en diëtist. 

Daarnaast kunt u in onze praktijk komen oefenen in de oefentuin om zo ook buitenshuis goed voorbereid op pad te gaan.  Het doel is dat u weer vertrouwd binnen-en buitenshuis kan verplaatsen en het risico op vallen te verlagen. Heeft u interesse in valpreventie of wilt u meer informatie? Bel ons: 0031 495 494393 Mail ons: vraagbudel@b-fysic.nl Of bekijk onze website: www.b-fysic.nl/budel