Fietsen zonder leeftijd in Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – De riksja is inmiddels goed ingereden en heel wat vrijwilligers van Fietsen zonder Leeftijd hebben al kennis gemaakt met het gemak van het rijden met deze driewieler. Vanaf nu is het mogelijk om de riksja te reserveren voor jezelf of iemand anders. Wil je een minder mobiel familielid verrassen? Gun je 2 vriendinnen in een wzc een gezellige babbel in de buitenlucht? Misschien heb je weet van een eenzame buurman die de deur niet meer uitkomt? Dan is Fietsen zonder Leeftijd er om deze mensen een fijne dag te bezorgen. Heerlijk herinneringen ophalen over plaatsen van vroeger. En nu kan ook die minder mobiele persoon nog eens mee gaan fietsen met de vriendengroep. Om te reserveren stuur je een mail naar fzl-ha@outlook.com of bel je naar 0032 473 88 41 78. Per rit kunnen er 2 mensen mee. Dat kunnen 2 personen met een beperking zijn. Maar je kan ook als ‘gezonde’ persoon met pa/ma of oma/opa in de riksja plaatsnemen. Uiteraard mag je ook gewoon mee fietsen met je eigen fiets. De organisatie regelt de ‘piloot’. Alleen de fiets reserveren kan niet. Of de rit op het gevraagde tijdstip kan doorgaan hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van een piloot. Lukt het niet, dan wordt een ander moment afgesproken. Ook in de winter wordt er gefietst. De fiets is uitgerust met een winddeken dat aan de binnenkant een fleece afwerking heeft. Samen met warme kledij is dit dus lekker knus en comfortabel.

De ritten zijn volledig gratis. Giften zijn natuurlijk welkom om de werking te blijven garanderen. Die kunnen gestort worden op rekeningnummer BE12 7330 5972 9192. Vrijwillige fietsers mogen zich ook altijd aanmelden via bovenstaand mailadres of telefoonnummer.