Pelt biedt plekken om rustig te blokken

PELT – Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen van maandag 27 december tot en met vrijdag 28 januari 2022 terecht op verschillende locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo goed 60 studieplekken ter beschikking. Uiteraard verloopt alles met de nodige veiligheidsmaatregelen. 

Studenten die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen van maandag 27 december tot en met vrijdag 28 januari 2022elke dag komen blokken op verschillende locaties kort bij huis: De Kentings (Boseind), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van de ontmoetingscentra kan de gemeente op de drie locaties verspreid over Pelt in totaal goed 60 studieplekken aanbieden. 

We voorzien elke dag – van maandag tot zondag – twee tijdsblokken (van 9 tot 13 en van 13.30 tot 19 uur). Op 31 december is de studieruimte enkel in de voormiddag beschikbaar, op 1 januari zijn er geen ruimtes beschikbaar. Je reserveert de studieruimte die je wil gebruiken minstens een dag op voorhand. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.gemeentepelt.be/studieruimte.

Uiteraard worden de nodige veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Zo zal er minimum 1,5 meter afstand tussen de tafels zijn en behoudt elke student gedurende hetzelfde tijdsblok dezelfde studieplek. Aan de studenten wordt gevraagd zelf een mondmasker mee te brengen en dit op elk moment aan te doen. Alle maatregelen worden in de studieruimtes opgehangen. Volg dus steeds stipt de richtlijnen ter plaatse.

Ook in de Peltse bibliotheken kan je tijdens de openingsuren trouwens beperkt gebruik maken van een studieruimte. Hiervoor hoef je niet te reserveren.