Pelt: Nieuw sluitingsuur vanaf 1 januari

PELT – De gemeenteraad van Pelt heeft op de laatste zitting van dit jaar een besluit goedgekeurd aangaande de sluitingsuren van de horeca. Het sluitingsuur wordt vastgelegd van 03.00 tot 07.00 uur. Door corona was de horeca verplicht vroeger te sluiten. Op vraag van de horeca bleek er nood naar een universeel sluitingsuur. Voor dit nieuwe sluitingsuur bleek een zeer groot draagvlak zowel bij de lokale handelaars/horeca-uitbaters als bij de zonechef van de politiezone HANO. Na de vorige zomer is de gemeente Pelt in gesprek gegaan met de horecaondernemers om de maatregelen te evalueren. In dat kader kwam vanuit de horeca de vraag naar een gezamenlijk sluitingsuur van 03.00 uur in plaats van 05.00 uur. Er zijn wel enkele uitzonderingen tot 05.00 uur vastgelegd namelijk van oud op nieuw, carnaval, kermissen en zalen bij private feesten. Voor fuiven geldt hetzelfde sluitingsuur van 03.00 uur.