Bibliotheken blijven open voor hulp bij corona en voor lenen

CRANENDONCK – Als essentiële dienstverlener blijft de Bibliotheek open. Je kunt tijdens de openingsuren van de Bibliotheek terecht voor gratis hulp bij vragen over Corona. Bijvoorbeeld over het maken van een (booster)prik afspraak of een test afspraak. Ook kan de Bibliotheek helpen bij vragen over de CoronaCheck-app of het verkrijgen van het papieren coronatoegangsbewijs. 

Op de website van de Bibliotheek vind je veel informatie over het maken van een afspraak voor een corona-prik of corona-test. Ook vind je er informatie over de QR-code en de CoronaCheck-app. Alle informatie staat op deze website: www.bibliotheekdekempen.nl/hulp-bij-corona

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Kom dan langs in de bibliotheek. Medewerkers helpen je verder. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Je mag ook altijd bellen om een afspraak te maken. Neem als je langskomt je legitimatiebewijs mee. Neem ook de inloggegevens van je Digi-D mee. Heb je deze nog niet of weet je niet hoe het werkt? Ook daar kan de Bibliotheek je gratis bij helpen. Indien er een wachtrij ontstaat in de vestiging, zal de bibliotheekmedewerker vragen om een afspraak te maken en op een later moment terug te komen. 

Heb je andere vragen over computers en internet? Bijvoorbeeld over beeldbellen, social media gebruiken, online lezen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Sluit aan bij online DigiHulp van de Bibliotheek, elke werkdag van 11:00 tot 11:30 uur. Ook dit is gratis. Kijk voor meer informatie in de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl

Je bent in de Bibliotheek ook welkom om boeken te lenen en terug te brengen. De inleverdatum van alle materialen is verlengd t/m maandag 17 januari. Als je je er niet prettig bij voelt om langs te komen, is dat ook niet nodig. De Bibliotheek wil het aantal bezoekers zo beperkt mogelijk houden en raad aan vooraf boeken gratis te reserveren en ook het aanbod e-books en luisterboeken te gebruiken. Meer informatie over de corona maatregelen, lenen en reserveren en leuke tips voor thuis vind je op deze website: www.bibliotheekdekempen.nl/corona

Kijk voor de openingstijden en adressen van Bibliotheek Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Hapert, Maarheeze, Oirschot, Reusel en Valkenswaard op de website www.bibliotheekdekempen.nl

De vestigingen zijn in verband met corona tot uiterlijk 17.00 uur open. Tijdens de feestdagen zijn er afwijkende openingstijden.