Pelt: Afsluiting Rodenbachlaan

PELT – De Rodenbachlaan in Pelt wordt al sinds geruime tijd afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De ingang van deze straat ligt naast de kerkingang en daar tegenover het terras van café  ‘Het 8e sacrament’. Het afsluiten van deze straat bleek een positief effect te hebben vooral voor de bewoners van deze straat maar vanzelfsprekend verhoogde dit ook de veiligheid rondom de school in die straat. Zowel het schoolbestuur, de ouderraad als de stuurgroep verkeer waren erg blij met deze aanpassing. Deze knip in de Rodenbachlaan zal de veiligheid van zwakke weggebruikers aanzienlijk verbeteren. De gemeenteraad heeft op de zitting van vorige week deze afsluiting goedgekeurd hetgeen betekent dat hierdoor de situatie ook na 1 januari 2022 bestendigd wordt.